bee met een Chinees tintje

Vandaag was er een bee van 10 tot half 6 zoiets, en hoewel er flink gewerkt werd, was er ook aan maagvulling goed gedacht! Het begon al met de super lekkere taarten eentje met hazelnoot caramel achtige smaak en de andere een overduidelijke aarbeien-op bladerdeeg-taart. Omdat zowel Els al ik niet konden kiezen tussen de 2 namen we elk een half puntje van beide taarten.☺H9

Later kregen we bij de koffie een hele dikke gevulde chocoladegeval, mjammie! Om half 1 kwam de soep van janny op tafel, geheim recept van haar broer; het enige wat we losgepeuterd kregen was dat er een pot Atjar Tjampoer en een paar lepels sambal doorheen zaten. Het was dus een Chinese tomatensoep, zeer goed gevuld, haast een maaltijdsoep te noemen ☺

Rond half 3 moesten de tafels ontruimd worden voor de warme maaltijd; Coba H8 met de lichtblauwe trui hier rechts- had Chinese kooklessen gevolgd en was heel kundig geworden in het bereiden van maaltijden voor grote gezelschappen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het subliem smaakte, veel lekkerder dan bijde Chinees! Hopelijk krijgen we de recepten na de vakantie.

Rond half 5 kwam het toetje eraan, verse aardbeien met slagroom, om de gaatjes te vullen zal ik maar zeggen.

Tussen alle eetbedrijven door lieten we onze handen flink wapperen (en de kaakspieren van velen bleven daarbij ook in goed beweging). Een paar dames hadden hun naaimachine bij zich, een paar waren met handquiltwerkjes bezig, waaronder ik zei de gek, en eentje had een fijn breiwerkje bij zich; het doel om klaar te zijn met het voorpand is niet gehaald. H1 H2 H3

Ik was dus met een handwerkje bezig, een uiltjes miniquiltje van dronkemanspad bestaande uit 4 uilen. Het was een kant en klaar pakketje, dus dacht ik de top af te krijgen vandaag, maar helaas zat er tekort aan borderstof bij en dus is het hierbij gebleven. Morgen ga ik kijken wat ik voor bijpassende Japanse stof in mijn kast heb.

H5 H6

Ik kon bij thuiskomst gelijk eten klaarmaken voor de rest van de familie, zelf had ik uiteraard geen honger meer.

Morgen start Evelien met haar werk bij de supermarkt, terwijl Tim met Perry mee gaat; hij heeft daar werk gekregen, dossiers opruimen.Dat zal schrikken zijn voor die twee, heel vroeg opstaan en de hele dag weer van huis zijn. Dan hebben Suzanne en ik het rijk voor ons alleen.