Slenaken

Dinsdagmiddag vertrokken mijn moeder en ik met de auto naar Limburg voor een midweekje Slenaken, vlak bij Maastricht, waar mijn zus een dag later ook zou komen. We zaten in een herberg , wat vroeger de stal was van de boerderij. Een zeer romantische omgeving, mooi heuvellandschap en smalle kronkelwegen. Alleen zo jammer dat we zoveel regen hebben gehad. Op dinsdag kwamen we rond half 3 aan, we gingen gelijk naar boven om de kamer te bewonderen en onze bagage Hb2 Hb3 Hb1 Hb4

neer te zetten. Er lagen witte (gekochte) quilts op bed, en een basketquilt lag in de mand die onder het raam stond, hier even voor de foto op bed gelegd, mooi he. Door Jeannette (de eigenaresse) gemaakt. In de hal boven het trapgat hing nog een quilt Hb5 en in de ‘woonkamer’ van de gasten hing nog een quilt Hb6 zodat we er ons heel erg thuis voelden. In de boekenkast stonden heel wat quiltboeken, ik ben er niet eens aan toe gekomen om ze allemaal te bekijken, terwijl ik dat nog zo van plan was geweest.

We gingen daarna richting de Oliemolen, een quiltwinkel op een half uur rijden van Slenaken vandaan. Helaas troffen we bij aankomst aan het hek een bordje dat ze wegens vakantie waren gesloten, t/m 6 juli, precies tot ons verblijf in Limburg dus dicht. Maar in Beek zat ook een quiltwinkel, ik had alleen het adres er niet van (dit lag thuis bij mijn pc), maar wist dat het Marij’s handwerkwinkel heette. Dus wij naar Beek, mooie wolwinkel gezien die dicht was, en toen na wat vraagwerk het adres van Marij gekregen en helaas, ook dicht. Dinsdag zijn een heleboel winkels in Beek dus dicht :-(, we zijn toen maar terug naar de herberg gereden, via een Chinees restaurantje waar we lekker hebben gegeten. We wilden eerst bij het wokrestaurant tegenover deze Chinees eten, maar die bleek -hoe kan het ook anders- ook gesloten te zijn.

De zon kwam zowaar door de wolken heen en toen het even droog was hebben we nog een half uurtje buiten gezeten, wat genaaid aan de hexagons. Hb9 Hb11 Hb10 De tuin was mooi aangelegd, met een heerlijk geurende klimroos rechts van het raam en allemaal vrolijk fluitende vogels in de tuin.

Woensdagmorgen werden we al om tien voor 6 gewekt door vogels die precies voor ons open raam hun zangkunsten lieten horen; beneden werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt, zo veel broodjes en beleg dat je haast met een schuldgevoel van tafel afging omdat je bijna niet zag dat er wat weg was. Eigen gemaakte jam, een heerlijke abrikozenbrood, verse eitjes, zalig!  Jeannette kwam nog een praatje maken en toen ze merkte dat we allebei ook quilts maakten, liet ze de door haar moeder gemaakte Dear Jane zien die in de hal in hun woning hing, helemaal in effen stoffen gemaakt, elk blok in 2 kleuren (gebroken wit en een pastelkleur), in de hele quilt zaten iets van 5 of 6 kleuren. Heel mooi was hij hierdoor, je kon de patronen goed zien.

Daarna zijn we naar Beek gereden, we hadden geen idee van hoe laat Patty zou komen, we namen de gok dat ze er niet voor 2 uur zou zijn. We werden met een kopje koffie verwelkomd door Marij, een vriendelijke vrouw Hb14 en we hebben ons een slag in de rondte vermaakt met aaien en bewonderen en bladeren en natuurlijk ook kopen van lapjes, pakketjes en boeken. Je kon er gelukkig pinnen. Hb12 In de lesruimte hingen nog mooie quilts, waaronder deze Asian Breeze Hb13 gemaakt van Hoffman batiks. Helaas waren alle pakketjes uitverkocht, ze zou ze wel weer binnen krijgen. Je kan hem op een site wel als tafelloper kopen.

Ik heb een pakketje (met stof) gekocht van dronkemanspad patroon om een miniquiltje van uiltjes te maken, met de hand om tijdens ons verblijf aan te kunnen werken; ik heb 3 uiltjes afgekregen al.

We waren ook nog in de stromende regen langs de wolwinkel gereden om er binnen te kijken en ook daar is het niet bij kijken alleen gebleven, ik heb een heerlijke paarse wollen omslagdoek gekocht en mijn moeder kocht mooie lila wol en patroon plus naalden om een vest te breien.  Hb15 Rond half 4 kwamen Patty en Ben aan, Ben vertrok een half uur later om door te gaan naar zijn logeeradres in Eindhoven, vlak bij zijn ouders waar hij de rest van de week zou zitten. Omdat de eigenares van ons logeeradres boodschappen aan het doen was en wij niks van drinken bij ons hadden zijn we het dorp in gereden om bij en restaurantje wat te drinken en te kletsen, later hebben we nog een wandeling in de omgeving gemaakt, onder de paraplu’s, want het goot af en toe zo hard! We hebben heerlijk gegeten in een restaurantje waar we de enige eters waren, zonde hoor want het was er zalig! ’s Avonds zaten we knus te handwerken en te kletsen en de woensdag reden we weer naar Beek, Patty wilde ook quiltwinkel-lucht snuiven en ook de wolwinkel werd aangedaan waar ook zij een paar bollen wol kocht om een hesje te breien. En zo zaten we later met zijn 3en te handwerken, het was een knusse minibee. Bh12 Van mijn hexjes heb ik besloten dat ik ze ongeveer zo ga vastzetten, met 3 anders gekleurde blokjes er tussen om het witte wat te breken. Het wordt wel van een andere stof dan op de foto, dit was maar voor het idee, hoewel geel wel heel mooi zal staan. Ik heb nog genoeg andere gele Aunt Grace lapjes, misschien wel allemaal verschillende tinten (en printjes) geel maar dat zal niet veel uitmaken.

Donderdag zijn we in de stromende regen naar Maastricht gegaan, een hele dag stappen onder de plu, winkel in winkel uit; wat een leuke winkels zijn daar. ’s Avonds aten we in een dorp Noor-nogwat waar een chefkok in een herberg kookte en dat was zo lekker, van
geen wonder dat je er voor moest reserveren. Vrijdagochtend zouden we om half 9 ontbijten, Patty rende elke morgen van 7 tot iets voor 8 uur, maar ze was er om kwart over 8 nog niet en we zaten ons echt zorgen te maken, je gaat je van alles in je hoofd halen wat er gebeurd kan zijn, van enkel verzwikken tot aanranding. Maar gelukkig bleek ze alleen maar een verkeerde keuze te hebben gemaakt in een afslag en daardoor was haar looproute veel groter dan in 1 uur te rennen viel. Op de gok heeft ze die ochtend zeker 10 km gelopen, gelukkig dat het droog was gebleven.

We waren na een vrij drukke rit rond 1 uur op Hoek, waar Patty een nachtje zou blijven om bij te praten, om daarna weer naar Eindhoven te gaan, waar na maandag de rest van de familie geloof ik ook allemaal aan komen vanwege een feest voor Ben’s vader.

Ons midweekje was een vermoeiende maar ook geslaagde minivakantie, zondag zie ik de hele Scheltusfamilie als ze op mijn verjaardagsfeestje komen en 2 dagen later zitten ze weer op het vliegtuig naar Australië. Wat gaat de tijd toch snel.

0 gedachten over “Slenaken

 1. Carolin

  Hoi Shirley,

  Wat een geweldige midweek hebben jullie met z’n drietjes gehad. En leuke winkeltjes gezien. Je verblijfsadres ziet er ook al zo leuk uit.

 2. Ingrid

  Wat een gezellige dagen met je zus en moeder, heerlijk genieten dus, alle drie met patchwork/quilten bezig, geen probleem dus als je eens naar een quiltwinkel wilt !!!..

 3. Marlies

  Tjonge was me dat genieten zeg , leuk logeeradres! Jullie hebben het knus gehad samen ondanks de regen , met mam en zus , toppie lijkt me! Voor herhaling vatbaar???

  Marlies

 4. Katrien

  Toch een mooie midweek gehad en bijna alles in het teken van je hobby ,wat wil je nog meer.Mooi idee om je hexjes zo in elkaar te steken hoor.