Trappen en plintjes

Afgelopen vier dagen was ik weer te vinden in het nieuwe huis van Tim en Yvonne; ik wilde zaterdag met de trap naar zolder beginnen, schuren en verven, maar er was teveel verkeer op die trap, dus besloot ik de onderste trap te strippen. Ik dacht dat de traprenovatie mannen dit in januari zouden doen, maar neen, helaas. F27F974B-13FE-4B18-B5D8-7FC8AD14B3CB
Het zat vooral aan de kopse kanten goed vastgelijmd en als je het tapijt er ongesnokt van af rukte, bleef je met een flinke baard van onder tapijt over,
1D1D071F-ED19-4674-9437-B7394BC2E06D
dus met beleid los steken en een uur of wat later bleef er enkel een laagje niet meer plakkende lijm over. Helaas moest dat er ook vanaf, ik was blij met de verf krabber die ik had meegenomen,
F8CB728B-B9CD-4650-BBE1-27A4D3DC73F9
maar sneed gelijk het topje van mijn middelvinger er bijna vanaf met het verwijderen van het beschermkapje. Gelukkig was een stevige pleister voldoende om het bloeden te stelpen.
Het schoonmaken van één trede was al voelbaar in mijn pols, maar het was wel mooi schoon geworden, ook omdat ik met de richting van de houtnerf “schaafde”, dit had ik in een YouTube filmpje gezien. Eerst maar even de hele trap ontdoen van het tapijt, terwijl Tim om een verf brander ging bij de bouwmarkt, want in hetzelfde YouTube filmpje liet de schilder zien dat het hiermee een fluitje van een cent is.
1CC2A9B4-8931-4D49-A39A-9623186081D5
De verf brander werkte ook niet fijn, het zou dagen duren eer de hele trap klaar was,  aldus Yvonne die het zware werk op zich had genomen, en toen kwam haar vader, net klaar met de plinten leggen op zolder, die vond ook niks aan de brander, en met woeste rukken aan de krabber EE6D0C3B-F807-4A9B-BBF1-BEA48F55EA79
maakte hij korte metten met de trap.
FDB74105-CEE7-41E7-B0E1-EF6B2185B26C
Zondag had ik het rijk voor mezelf alleen, schuurde (met vlakschuurmachine en deltaschuurmachine=zo’n driehoek schuurvlakje) en grondde de trap en balustrade op zolder,
31A58CDE-858A-420F-B954-6FC916FFB16F
De trap en de wangen naar beneden schuurde ik ook glad, er zaten splinters op enkele treden, en na de grond verflaag zag het er als whitewash uit, niks meer aan doen zou ik zeggen.
4ED1D8BF-75BD-43EB-9829-181266EFBE84
Op maandag kreeg alles een eerste laklaag, en dinsdag de tweede, en de treden van de trap naar de zolder kregen een anti slip laklaag, hopelijk is dit voldoende om glijpartijen te voorkomen. Het ziet er heel goed uit constateerde ik tevreden toen ik klaar was.
Het is net als met een grote quilt maken, je moet gewoon beginnen en je niet laten afschrikken door het vele voorbereidende werk.

6E4CCF2D-7774-4CE0-B6ED-06EA26BD9C33
Special effects met de foto hierboven, de deurposten zijn gewoon gebroken wit en niet blauw.
De balustrade was wel een dingetje met al die ronde latjes, ik zag dinsdag een enkele opgedroogde druiper, tsss, of heet zoiets een zakker, een druppel die naar beneden lopend opdroogt.
3F43A46D-C716-4EFE-96D9-1392E1D8D7DF
Omdat het pas half twee was toen dit klaar was, besloot ik plinten in de slaapkamers te schuren, schoonmaken en verven,
4F1C7031-C82B-4BF0-B380-4FE767075D65
van een slaapkamer moest een muur nog een tweede laag afstekende kleur verf krijgen voordat ik de plint kon verven, dus deed ik het, gelukkig ging de tweede laag sneller en makkelijker dan de eerste waar Tim flink op heeft staan zweten. Klaar, de derde slaapkamer kon ik niet doen, deze stond vol sanitair, de badkamerboys komen vandaag, of morgen, of overmorgen de badkamer verder afmaken. 

Lekker naar huis gereden, een rit van een uur waarbij Tomtom me op tijd waarschuwt wanneer ik ergens op of af moet gaan, want met de drukte van de spits let ik alleen op het verkeer, en niet op de borden. Mijn navigatiesnol heeft nog geen vaste houder, maar een mondkapje blijkt multifunctioneel.
DB26E82D-2593-4146-AD35-46BDDF00A1D3
Het geklus wordt zaterdag hervat, er zijn nog kozijnen en schotjes naast de ramen die smeken om frisse verf. En net als we lekker aan de koffie willen gaan gooi ik mijn kopje op de grond, he ja, leg daar maar neer Shirley. Ben blij dat ik mijn koffie zwart neem, scheelt een beetje met opruimen. ‘t Zit nu nog wel in de voegen, en met vloerverwarming aan ruikt het hier uren later nog lekker naar verse koffie.
CB9E4AFD-E777-4E50-8C05-8E5C6D4E097A

8 gedachten over “Trappen en plintjes

 1. Truus

  Je bent flink bezig geweest Shirley!
  Ben beetje jaloers op jouw energie, maar wat ziet alles er mooi en strak uit.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Renske

  Je bent behoorlijk druk geweest. Het resultaat is er ook naar. Mooi geworden.
  Het heet een druper en/of een traan. Een zakker is nieuw voor me.

 3. Tilly

  Knap dat je zoveel in een dag kan doen! Weet uit ervaring wat een rotkarweitjes dit zijn.
  Ik zat net te denken: hoe zou het met haar pols zijn, toen je het schreef.
  Heb ook heel veel van die karweitjes voor mijn kinderen gedaan. Is veel werk, kost veel tijd, maar geeft zoveel voldoening en dankbare kinderen.
  Een pluim op je hoed Shirley ?
  Groetjes en knuffels van Tilly

 4. Yvonne aka sommeke

  Waar blijf je de energie maar halen?
  Ik dacht ook aan je pols, heb je daar geen problemen meer mee?
  Keurig werk lever je, de dank van de kinderen zal zeker oneindig zijn.

 5. Monique

  Jeetje, die zoon van jou mag zijn handjes samenknijpen met zo’n mams. Wat een werk!
  Navigatiesnol…Whahahahaha!

 6. Mieke

  Oooohhh powerwomen, ze hebben het getroffen met jou.
  Oeps, weer 1 definitief het huis uit. Snik.
  Succes met alle klussen, het ziet er al mooi uit.

Reacties zijn gesloten.