Opgeruimd

Staat netjes. Tussen de muur en onze kledingkast stonden de koffers. En daarop lagen de quilts. En de reserve hoofdkussens. Slaapzakken en een dekbed schoon van de stomerij. En nog een paar quilts.  En toen kwam Jon, gravend en graaiend trok hij regelmatig deze mooie stapel kop over klote en kon ik voor het slapen gaan weer alles “netjes” opstapelen. Een mens kan maar zoveel hebben, en opeens was de maat vol, lang leve webwinkels, en een paar dagen later bracht Postnl twee pakketten van Hornbach. Het in elkaar zetten was even een dingetje; binnen vijf minuten ging mijn vest al uit,  tien minuten later mopperen dat ik een staander op z’n kop had gezet, een vloek omdat ik mijn hand open haalde aan een scherpe rand, mopperde mopper want nu zat de ene kant een gaatje lager dan de andere kant, en toen ik de stellingkast optilde om er beter bij te kunnen trok ik twee andere delen los uit de poten. Grrr. Maar uiteindelijk stond hij dan, en eenmaal gevuld was al het leed vergeten, net als bij een bevalling dus. Alleen is het dan nadat je geleegd bent.

70F1C7AA-3297-4AAF-BAC4-BB4679BA93D1
Zo, dat ziet er veel beter uit
76D4B7D9-E28A-478A-840E-73EDA6B0FC0A
Ik ga bovenaan een telescoop stang tussen muur en kast klemmen en er een quilt aan hangen, allicht bovenaan. Onderaan zouden beetje een zinloze actie zijn, want door de zwaartekracht zal de quilt aan de roe nooit omhoog komen.  Jon vindt het trouwens een geweldige kast.

Ik had de smaak te pakken en de volgende kast kwam in de tussen kamer, aan de linker kant staat een Ikea kast vol quiltspullen, in de hoek wederom een keurige opeenstapeling van spullen, en ook hier krijgt Jon het voor mekaar om er op te springen en te gaan graven en trekken op zoek naar spannende dingen.
D5B84472-A0D0-4F0F-8CBD-39ED80B596CA
Alle spullen naar mijn naaikamer gebracht valt het pas op hoeveel het is ? B319C742-21FA-44B1-8FB5-DB2634E7369F  Dit ga ik toch echt eerst allemaal uitzoeken, en nee, het gaat niet meer terug in die tussenkamer. Ik heb er nu de spullen van DH in gezet, dat wist hij niet toen hij me aan de gang zag gaan met deze kast, vlak voordat hij de deur uit ging; hij was blij verrast. 
853E1308-82A7-4149-B1A5-B907AFF0BBD4
Ik heb het meeste van mijn spul uitgezocht en in de kledingkast op de oude slaapkamer van Suzanne opgeborgen, mijn naaikamer ziet er nu ook weer netjes uit. Vandaag ga ik kozijnen ontvetten, opschuren, grondverven, schuren,  stof afnemen, verven, ben benieuwd hoe ver ik ga komen. Mijn polsen zijn weer als van ouds, het was dus gewone ordinaire spierpijn wat ik dinsdag voelde, de twee dagen rust hebben ze goed gedaan. Nou ja, rust….

2 gedachten over “Opgeruimd

  1. Marion

    Dat doen mijn katten nooit. Hihihi. Maar daarom ook ikeakasten neergezet. Tot ik dacht met een hand een plank vast te houden, die glipte eruit op mijn teen. Zal niet herhalen wat ik toen gezegd heb.
    En ik maar jaloers zijn op vrouwen met mannen, gezond jaloers hoor.

  2. Yvonne aka sommeke

    Zeg, het is bijna winter hoor! Jij hebt precies wat last van voorjaarskriebels? ?
    Wel keurig opgelost zo! ??

Reacties zijn gesloten.