toppie

Photobucket

Vrijdagmiddag de zijhoeken vastgezet en net na middernacht had ik pas weer tijd om de applicaties er op gestreken; Friday afternoon I added the corners to the block, and after midnight I found the time to iron on the appliqué-pieces.Photobucket  Ik heb er een andere vorm voor genomen dan het originele, mijn oog viel op dit roze geval ; I used this pink item to draw a different patern than the original.Photobucket Vorige week had ik voor mijn verjaardag diverse groenteplanten in pot gekregen van broer en schoonzus, de tomaatjes lieten zich al heerlijk smaken, en donderdag dacht ik: "kom, laat ik de rode paprika eens eten", zo vers geplukt smaken die toch zo lekker. Maar toen ik er een flinke hap van nam, bleek -al kauwend- dat ik mijn tanden in een vette Spaanse peper had gezet! De vlammen sloegen uit mijn mond terwijl ik snel de keuken in liep om mijn mond te spoelen, wat natuurlijk niet hielp. Dat ik dacht een paprika geplukt te hebben is niet zo gek, hij had dezelfde afmeting/dikte als de paprika’s die in het andere potje groeien, en die smaakte wel naar behoren, ik heb hem na een testproef lekker door een quiche verwerkt.

Recept: 1 flinke prei, 1 bakje champignons, half pakje Mon Chou voor warme bereiding, klein potje creme fraiche, kopje geraspte jong belegen kaas, 4 plakjes rundersalami, 3 ons gehakt half om half, 3 eieren, halve rode papirka in kleine stukjes gesnden, zout en chilipeper en diepvries-hartige-taart-bodem-blaadjes. Bak gehakt rul, bak fijngesneden prei en plakjes champignons in beetje bakboter op hoog vuur in 5 minuten goed door. Mik alles in een grote bak, doe er de in stukjes gesneden salami en alle andere ingredienten bij (behalve natuurlijk de quichebodem), en doe er naar smaak zout en peper bij. Beboter een quichevorm, bedek de bodem met de plakjes deeg, gooi alle door elkaar geroerde ingrediënten er in, dek af met alu-folie en bak het in 40 minuten op 200ºC gaar. Haal de folie na 25 minuten er af, zodat de quiche mooi kan bruinen. Smaakt goddelijk heet uit de oven, maar ook koud is hij zalig! 

0 gedachten over “toppie

 1. Linda C

  Mijn blokjes heb ik machinaal gedaan. Maar de sterren heb ik met de had gemaakt. Ik vind het ook eens leuk om in de zetel te zitten en te naaien. Moet wel nog alles van de hoeken aan elkaar zetten. Rustig aan, want ben ook nog bezig met de gipsy village quilt aan het afwerken.
  Kustgroetjes,
  Linda C

 2. Inge Slaats

  Helemaal “toppie”, dat toppie van jou! Wat een leuk idee, die rozetjes, zo krijgt je quilt nog meer iets eigens (beetje raar Nederlands, maar ja, je snapt vast wel wat ik bedoel…..)
  En dan dat recept. Hoewel het nog vroeg in de morgen is, loopt het water me al in de mond. Ik ga het uitproberen. Bedankt Shirley, hoef ik vandaag niet meer te bedenken wat ik “nu weer moet eten”!
  Fijn weekend!