topdag

Vanmorgen vroeg uit bed en lekker genoten van de rust en de koelte buiten. Wat ruikt het toch lekker met dauw op het gras, de vogeltjes waren ook nog vrolijk bezig en Zopje en Witje kwamen aanrennen, de hongerlappen. Ik was vergeten de broodbakmachine aan te zetten (wel de timer aan maar nog niet op start gedrukt gisteravond) zodat er geen vers brood was. Gelukkig hadden we nog een restje van gisteren.

Om 12 uur waren Perry en ik klaar met boodschappen doen; hij vond het helemaal niet leuk om met mij te winkelen: de pakken chocoladekoekjes die hij in het karretje wilde mikken moesten van mij terug. Allemaal veel te ongezond voor mij en de kids (zelf eet hij er amper van). Maar met het uitladen van de boodschappen op de band bij de kassa bleken er toch 2 pakken koekjes en een reep chcolade bij te liggen. Dat we 60 euro goedkoper uitwaren dan toen hij met de kids boodschappen deed verbaasde hem wel maar mij niet. Ik ben gewoon snel doorgelopen bij de ‘slechte dingen’ gangen.

Na het middageten en een rustuurtje ben ik met Evelien de stad in gedoken. Ze had voor de trip naar Athene een goede zonnebril nodig. We hebben gelijk wat cadeautjes voor Suzannes verjaardag ingeslagen (allemaal verschillende soorten badspul, maskertjes en een lekker luchtje). En ik heb een pot visolie capsules gekocht, nu maar hopen dat ik niet naar vis ga stinken. Ook ben ik geslaagd met kopen van T-shirts voor Tim, 4 stuks. Hij was er ook blij mee dus dat zit goed. Ik had het op een gegeven ogenblik zo warm dat het water met stralen van mijn hoofd in mijn nek liep, vreselijk kriebelig gevoel. Ik was tot op mijn onderbroek nat van het zweten toen we thuis waren.

Een heerlijk rustig avondje gehad met veel buiten zitten en genieten van het gras dat zo lekker rook nadat de sproeier er een uurtje op had gestaan. Ik heb vorig jaar met mijn verjaardag een Gardenia sproeier gekregen, zo’n langwerpige met een tijdklok er op. Ideaal ding! Je kan er ook de breedte van het te sproeien stuk instellen en ook de zwenkbreedte is in te stellen, maar dat was met het oude ding van 10 jaar geleden ook al te doen. De tijdklok is echt een fijn ding, nu hoef ik de kookwekker niet te zetten op een uur steeds, hij slaat gewoon vanzelf af.

Zipje had ik de hele dag nog niet gezien en ik begon me zorgen te maken, maar gelukkig kwam hij net aansloffen toen ik van plan was hem te gaan zoeken. In 1 streep door naar de voerbak en daarna heeft meneer een tijd buiten op mijn schoot zitten kroelen. Mijn handen waren helemaal zwart van het stof, zo vies was hij.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me toppie voel, mijn voeten zijn wel wat dikker maar dat kan gewoon van het plots warme weer komen. Klein beetje verbrande tong gevoel nog, een enkel opvliegertje vanmiddag tijdens het rusten, maar verder nergens last van. Heerlijk!

0 gedachten over “topdag

 1. Dineke

  Fijn dat je je zo goed voelt. Dat wordt qua boodschappen wel weer wennen voor de rest van de familie. Het is trouwens wel herkenbaar.

 2. ada maas

  Wat fijn dat je toch lekker naar buiten gaat en weer eens lekker boodschappen doen, ja dat heb ik ook met Han ik maak een lijsje en dan zeg ik weleens breng iets gezelligs mee, maar enkel wat het lijstje zegt. Ik hoop dat het steeds wat beter met je mag gaan, en je bent regelmatig in mijn gedachten. veel liefs

 3. gudrun callewaert

  Iedere dag een beetje beter. Geniet er maar met volle teugen van.
  Groetjes, Gudrun

 4. ina klugt

  hoi lieverd,
  ik heb al een tijdje niet zoveel gereageerd, niet dat ik het laat versloffen maar ben gewoon heel druk en af en toe dus heel moe.
  ik wil je alleen even zeggen dat ik je een geweldige wijf vind – klinkt plat maar volgens mij snap je precies wat ik bedoel. ikzei al druk, druk, druk, maar ook mijn hoofd is vol met allerlei dingen. Zelfs op mijn eigen weblog schrijf ik maar af en toe.
  Veel liefs, dikke kus en groeten aan Perry en de kinderen.
  Ina K. lemele