drukke dag

Terwijl ik dacht dat ik vandaag maar een paar dingen ‘moest’ doen kwam het één na het ander naar boven. Na een relaxte start bracht ik om 11 uur Tims fiets weg naar de fietsenmaker voor een onderhoudsbeurt en was een kwartier later alweer thuis zonder fiets, uiteraard. Terwijl ik op mijn gemak de kastjes in de gang aan het uitmesten was (zitten vol met puzzels en tekenspul maar ook speeltjes voor kinderen beneden de 8 jaar en dat mocht weg) zag ik een auto van de verwarmingsmonteur voor de deur stoppen. Ik dacht dat het voor de overburen was omdat ik me geen brief kon herinneren waarin een afspraak voor vanmorgen stond en ging door met uitmesten. Toch belde hij aan bij ons, we stonden op zijn lijst. Dus ik mee naar boven met hem naar het drooghok waar de ketel staat om wat spullen weg te halen die voor, naast en op de ketel stonden. Hij hielp gelukkig mee en was in no-time de ketel bereikbaar. Toen ik hem wat te drinken aanbood vroeg hij een kopje koffie. Snel naar beneden, koffie gezet en toen riep ik Tim die boven op zijn kamer zat, om te vragen of hij even het kopje aan de monteur wilde geven zodat ik niet weer een trap op moest; het zweet stond heftig op mijn rug en ik snakte naar een stoel. "Tim" riep ik naar boven, en toen hij zijn hoofd om het hoekje van de deur stap vroeg ik "wil je wat voor me doen ventje?". En zowel hij als de monteur wilden de trap aflopen, maar de monteur stuurde ik terug "Ik bedoelde mijn zoon", zei ik lachend, "ik zou nooit zo vrij zijn om een vreemde man als ‘ventje’ aan te spreken." En hij riep grinnikend terug dat hij ook geen ventje maar een vent was.

Nadat ik in de stoel aan het bijkomen was bedacht ik me dat hij na het onderhoud ook even water moest bijvullen, en dat moet in de bijkeuken gebeuren, wederom achter en onder een lading spullen. Dus ik weer aan de slag, kratten van het wasgoed in de garage gezet, emmers en andere bakken ook daar weggezet. De hoek in de bijkeuken was nu leeg maar een stof op de grond niet normaal zoveel, dus ook dat even schoongemaakt. Pfff, daarna kon ik gelukkig bijna een half uur luieren en toen was het tijd om tafel te dekken en te eten. De monteur was rond half 1 klaar en toen ben ik mijn bed ingedoken. Ik hoorde om kwart over 1 Suzanne de deur uit gaan om naar school te gaan en toen ben ik in slaap gevallen en werd rond half 3 wakker van mijn eigen gesnurk!

Voordat ik naar Heerle reed moest ik nog geld pinnen in de bloedhete zon en toen gelijk maar even de fluor voor Suzanne gehaald bij de apotheek. Omdat ik lang moest wachten terwijl ze mijn recept aan het afwerken waren ging ik er maar bij zitten, naast me zaten 3 kleine meisjes van rond de 6 a 8 jaar. 1 Meisje zat de hele tijd naar me te kijken en opeens begon ze te zingen "ik heb lekker wel mooi lang haar.", terwijl ze haar haarband afdeed en haar blonde lokken heen en weer zwaaide op het ritme van haar liedje. Ik moest erg mijn best doen om niet hardop te lachen, zo mooi dat ze haar gedachte al zingend uitsprak. Haar zusje naast haar legde haar het zwijgen op door te zeggen dat ze het een stom liedje vond.

Heerle was gezellig bijkletsen met Janny nadat ik eerst een achterkantje en tussenvulling voor mijn Tulpen2 ‘Tulpen uit Amsterdam’ quilt had gekocht. Ook nog voor mijn moeder tussenvulling en paternoplaat gekocht. Om kwart voor 5 was ik thuis en toen heb ik gelijk Eveliens fiets weg gebracht; haar versnelling sloeg steeds terug en haar fiets had nog geen beurt gehad sinds ze hem had.Tim’s fiets was klaar en morgenmiddag is Eveliens fiets ook weer klaar.

Pfff wat een dag. Heerlijk lui met een groot glas water bij de kids in de kamer achter de tv gezeten vroeg Tim me wat we gingen eten vanavond. Shhht, ook dat nog. "Of doen we een keer McDonalds om te vieren dat Suzanne gelsaagd is voor haar muziekles?", vroeg Tim. "Bel papa maar op, dan kan hij het meenemen op weg naar huis" zei ik, opgelucht dat ik verder niets hoefde te verzinnen.

Schitterend, al dat voetbalop tv! Niet dat ik van voetbal houd, maar ter compensatie is er nu elke avond wel een detective op een andere zender dan de voetbalzenders en ik ben gek op detectives! Ik heb op 1 gekeken en heb me rot zitten ergeren aan de hoofddetective die een verhouding aanhield met een man die én getrouwd was én binnenkort vader zou worden én getrouwd was met haar beste vriendin! Maar goed, het bleek dat die zwangere vriendin juist de moordenaar was dus ook niet zo’n lievertje dus.

0 gedachten over “drukke dag