tikkie terug

Gisteravond kreeg ik weer die chemische smaak en dito gevoel in mijn gezicht, na enkele dagen (bijna een week al) van heel goed voelen. Ik had moeten afkloppen toen ik gistermiddag tegen Perry zei dat ik me zo goed voelde alsof er niks aan de hand was; vannacht een superzweetbad gehad. Ik werd kletsnat wakker, van kruin tot teennagels, en ook de lakens waren drijfnat. Maar ik was te moe om er iets aan te doen (bed verschonen? dacht het niet) en ben uiteindelijk wel weer in slaap gevallen, maar werd wakker met de kater van “wat is er aan de hand?” Ik heb de oncologieverpleegkundige maar gebeld met mijn vraag, want ik dacht echt dat het nachtzweten gedaan zou zijn. Helaas niet, het is een gewone reactie op de chemokuur (ik was al bang dat het aan een tumor lag die weer aan het groeien was) en ik moest me geen zorgen maken. Wat je natuurlijk altijd zal blijven doen. Levenslange angst dat het terug komt. Een terugslagje noemde ze het, kan ook komen door besmetting met een of andere virus, want er heerst nogal wat momenteel.

Wel positief is dat ik nou helemaal geen last meer heb van zwakte in mijn li voet, ik kan helemaal weer op mijn tenen staan. Kan de tutu tzt weer uit de kast.

Evelien is lekker aan het carnaval vieren geweest gisteravond; met 2 vriendinnen allemaal hetzelfde gekleed (roze jurkjes, rode shirtjes er onder, roze pantes met rode hartjes en rode beenwarmers en dan een haarband op, Evelien met kattenoren, de andere 2 dames met konijnenoortjes. Ze zagen er heel leuk uit!

Gisteravoond werd ze al om kwart over tien thuisgebracht, het was saai en rustig in de kroeg waar ze zaten, en waar het gezellig leek te zijn daar mochten ze niet on (te jong). Vanavond gaan ze weer uit, ditmaal hopen ze wel tot 12 uur in de gezelligheid te zitten. Morgenavond willen ze dan tot 11 uur wegblijven, vind ik wel een fijner tijdstip dan middernacht..

0 gedachten over “tikkie terug

 1. Adrie J.

  Hoi Shirley,
  Wat zijn die dochters van jullie prachtmeiden! Suzanne met haar heksencostuum? en Evelien met dat enige pakje!!!!
  Wat een prachtig haar heeft zij ook! Net als mijn dochter, ook donkerrood en krullen.
  Ik hoop voor jou dat het nachtelijke zweten niet te vaak voorkomt na een kuur, maar dat het bij 1x blijft per keer!
  Xieje, roetjes, Adrie J.

 2. Marja Mels-Boers

  Ha Shirley.

  Als ik het zo lees, je nachtzweten en je goede dag ervoor, denk ik even terug en vermoed dat je toch teveel genoten hebt van je goede dag. Alles er uitgehaald wat er in zat en dat moet je vervolgens bezuren. De chemo is een zodanige aanslag op je lichaam, dat er bergen energie gaat zitten in het weer op peil brengen van je bloed en conditie. Als je dan zelf ook nog een berg opgebruikt volgt onherroepelijk de man met de hamer. Gewoon een seintje van je lichaam dus dat je het heus nog even kalmaan moet doen. Die angst laat je inderdaad niet zomaar los, je moet er een plekje voor inruimen waar het het minst gevoed wordt. MAkkelijker gezegd dan gedaan, weet ik. De 15de mag ik weer voor controle en ik heb mijn lijst met klachten al weer klaar. Altijd toch weer spannend maar ook fijn dat je nog wat toezicht hebt.
  Wat die slijmvliezen betreft en het vreemde gevoel in je hoofd, neus en holtes, gewoon een kwestie van een tekort aan slijmvlies vanwege de chemo. Alle sneldelende cellen in je lichaam krijgen een opdoffer. Wat mij heel erg hielp is een simpel neusdruppelverstuifflesje (scrabble, LOL) goed spoelen of nieuw kopen bij de apotheek, vullen met afgekoeld gekookt water en elke keer even je holtes “opfrissen” De rare smaak en het vreemde geuren ruiken zal nog wel even aanhouden tot een poosje na de chemo. Het komt en het gaat, wisselend.
  Hou je haaks he, je bent al een flink eind op weg!!!!!!!

  groetjes uit Nijverdal,
  Marja