the City Quilter

Photobucket

Na een metrorit en met Evelien als gids liepen we in de straat waar de City Quilter moest zitten, het was even een pittige wandeling bergopwaarts, maar toen zagen we hem. Tegenover de winkel zat een restaurantje, en de kinderen gingen daar naar binnen om wat te drinken (en eten), met de mededeling: “Neem alle tijd mama, wij vermaken ons wel.”

Je moest aanbellen om binnen gelaten te worden, en op mijn vraag of ik foto’s mocht maken, zei de jonge vrouw: ” Take as many as you want dear.” aaah, die begrijpen een quiltmens pas, want hoeveel info kan je opnemen op een dag? Het is een grote winkel, in een H vorm, ze hadden net een uitbreiding van de winkel ( winkel ernaast erbij getrokken?), en een groot deel was tentoonstellingsruimte; hier kan je de slideshow van de website bekijken.

Met een mandje rondlopend keek ik mijn ogen uit, zoveel stoffenseries die ik nooit eerder had gezien, en dan al die boeken, ooh, en niet duur! Wat is niet duur, hoor ik jullie vragen. Nou, 16 dollar voor een boek over jaren 30 quilts, daar leg je bij ons met gemak 26 euro voor neer, als het niet meer is. 1 dollar is 0,71 euro. Stof is daar 10 dollar per yard, maar aan het einde van de rekening komt er nog iets van 13 procent btw erbij, lastig als je met gepast geld klaar staat in de rij bij de kassa, en dan kom je tekort. Maar goed, ik dwaal af.

Ik was net aan het kijken in het tussenstukje van de H toen de kinderen binnen kwamen, vrolijk, want ze hadden de lekkerste salade ever gegeten. Nog lekkerder dan in Bath vorig jaar, en die was al des godens zo lekker. Ze moedigden me aan om nog meer in mijn mandje te stoppen, ware het niet dat aanmoediging het laatste was dat ik nodig had, ik verkeerde in een euforische roes en was de tel al helemaal kwijt, geen enkel gevoel van realiteit meer dat ik het ook nog moest afrekenen aan het eind van de rit. Welk eind? Was deze trip naar wonderland dan eindig? NEEEE

Met een klik van de kassa en een swipe van de creditcard belande ik weer met 2 voeten op de vaste grond, sodeju, het was iets meer dan de 200 dollar die ik gokte…..oeps.

Ik heb 2 filmpjes gemaakt in de winkel, ik stuiterde teveel om rustig aan te doen met langs de schappen gaan met de camera, dus als je snel wagenziek bent, kan je beter niet kijken. Tijdens het filmen was ik tegen de kids aan het praten.

Net geen water en droog brood voor mij die avond,wel lekkere hamburgers -bijna gezond-, en een Broadwayshow

wel leuk om mee te maken, hoewel we niet alles begrepen, daarvoor moest je een amerikaan zijn om het te snappen.

0 gedachten over “the City Quilter

 1. Inge Slaats

  Wow, wow, wow….het is toch niet te geloven. Wat een winkel. Het is lang geleden dat ik zo’n leuke film heb gezien (nu al twee keer bekeken, hihi….). Alleen hiervoor zou ik naar NY willen. Ik droom nog even verder….

  Groetjes,
  Inge

  PS: je realiseert je toch wel wat een bofkont je bent he!

 2. Ada

  Leuk zo met z’n allen op vakantie. En wat een enige winkel! Grappige quilt met die fietsen. En wat ga je allemaal doen met je nieuwe aanwinsten?
  ada

 3. Gert

  Oh, wat een heerlijke verslagen Shirley!!! Zo herkenbaar allemaal! De City Quilter is inderdaad een superleuke winkel: ik heb er ook heel wat gekocht. Gaaf ook de musicals die jullie gezien hebben: Avenue Q hebben wij ook gedaan, en de cd ervan draaien we hier *zeer* regelmatig. Ik hoop alleen dat wij straks wel naar Book of Mormon kunnen, want dat is o.a. 1 van de redenen waarom we weer zo graag terug willen komend voorjaar!

 4. katrien

  Wat een prachtige winkel,zou er ook niet kunnen aan weerstaan om mijn mandje te vullen.Sarah was er 3 jaar geleden maar blijkbaar was de winkel dan nog niet zo groot.
  Veel plezier met je aankopen.

 5. Marga H.

  Wow, wat een walhalla zeg, daar kun je wel een middag vertoeven, lief dat je kids je niet lopen op te jagen.
  hartstikke leuk om jullie met zijn allen te volgen, houdoe

 6. Merian

  Hoi shirly,

  wat een winkel, volgens mij weet je in het begin niet waar je moet beginnen.
  Nou veel plezier met je aankopen en bedankt voor het berichtje op mijn blog
  Groetjes Merian

 7. Henk

  Jullie hebben het wel naar de zin gehad zo te zien en lezen. Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn!
  De Amerikaanse economie snoept mee van je escapades in de quiltwinkel…. ik zie de beurzen alweer oplopen nu…….
  Liefs, xxx uit Zaandam

 8. Heleen

  Wowwwww, wat een gave winkel! Ik zou niet meer weten wat ik het eerst of het laatst moest kopen. Meestal koop ik dan niks 🙁
  Enne… zien we je buit ook nog????

 9. Adrie Jansen

  Wat een WALHALLA!! Daar zou ik ook graag eens naar toe gaan. Wel, wat niet is kan komen en ik blijf er graag over dromen (is ook leuk)