Na een afbeul sessievanmorgen van mijn ‘fitness-bitch’ -zoals Suzanne haar bewonderendnoemt- ben ik zo toe aan het weekend! Ik kon vanmiddag zelfs geen boeof bah meer zeggen, en zat ingekakt voor de tv naar ‘de werelddraait door’ afleveringen te kijken met het verstand op nul en de blikop oneindig. Ook wel eens lekker hoor. Ik ontwaakte uit deze sedate toestand mooi op tijd om voor het avondeten gezorgd; Tim belde de shoarmaboer terwijl ik in de keuken een prei/krabquiche stond klaar te maken. Bleek ik uiteindelijk de enige te zijn die hiervan at, want Tim had gewoon ’the usual’ besteld i.p.v. alleen voor zichzelf. Maar ik zit er niet mee, ik heb gesmikkeld (een kleine taartpunt hiervan hoor, 1/6e deel ongeveer) . Met de DDC bijbel erbij heb ik uitgerekend dat deze hele quiche 41 punten waard is, dus zou ik met een kwart op etend nog binnen mijn avondeten budget zitten!-hij smaakt inderdaad net zo lekker als dat-ie er uit ziet- en koud is hij zo mogelijk nog lekkerder! Die haalt de ochtend wel, mmm, zalig als ontbijt.
Receptje: *2 blikjes krabvlees (dus het echte spul), *4 eieren, *4 eetlepels geraspte oude kaas, *1 potje demi-crème fraîche, 1 flinke prei, zout en chilipeper, hartige taartbodemplakjes uit de diepvries (dus geen bladerdeeg= te vet) en een quicheblik (ongeveer 24 cm doorsnede.
Vet het blik lichtjes in (ik heb een spray met olijfolie, ideaal!) en bedek de bodem en randen met het deeg. Roer de ingrediënten met een * door elkaar in een grote kom, de krab laat je kort uitlekken, vergeet niet het papiertje er vanuit te vissen. Bak de fijngesneden prei in een hete grote koekenpan/wok met een eetlepel olie in een paar minuten snel aan (niet laten stoven, want dan smaakt het zurig) en meng dit in de kom door alle andere ingrediënten, goed door elkaar roeren, zout en peper naar smaak -voor koud op te eten quiche kan je meer kruiden gebruiken-. Op de onderste richel in een voorverwarmde oven op 190ºC in 35 minuten bakken (ik gebruik dan enkel onderwarmte). Het mes moet er droog uitkomen, dan is-ie gaar. Gelijk uit het blik op een bord. Smakelijk eten!
I made this lovely leek/crab quiche tonight, luckily there’s enough left for tomorrow, to have for breakfast, that is, if my son doesn’t get hungry later tonight. Here’s the recepy:
2 cans of crab (the real stuff, not the surumi), 1 big leek cut up in small pieces, 150 ml demi-crème fraîche (like sour cream, but for hot use), 4 eggs, 4 tblsp old graded cheese, and the dough from the freezer you use for quiches (sorry, my English is not that good I can translate recepies), salt& pepper (I use Chilipepper). Bake the leek in a fryingpan for a few minutes, and put it with all the other ingredients in a bowl and mix with a fork or spoon. Put the doughstuff in a quiche-bakingtin (size big plate), scoop the mix from the bowl on top of all of this, and cook it in the oven for app. 35 minutes on 190ºC. It tastes wonderfull hot and cold. If you plan to eat it cold, you can add more cheese, salt& pepper. In total 41 Pro-Points for the whole quiche, so it’s a healthy meal!
Deze ga ik zeker proberen ziet er smaakvol uit.
Alleen de hartige taartbodemplakjes uit de diepvries, ik ben benieuwd of ze die hier hebben je pakt al snel de bladerdeeg.
Bladerdeegplakjes zijn zo calorierijk! Ik meen dat ze dubbel zo vet zijn als de hartige taartbodemplakjes. Deze zijn van dezelfde merk trouwens als de bladerdeegplakjes.
Ziet er heerlijk uit. Fijne avond nog. Groetjes, Erna