Tea Party affo

De grand finale van de Tea Party quilt naderde, biesje er op en klaar. Nou, dat ging niet zoals ik had gepland, ik naaide het tegen de achterkant vast ipv tegen de voorkant, en toen ik de bies omklapte en toen zag wat ik had gedaan, was mijn eerste ingeving om het los te tornen en tegen de voorkant te naaien, maar ik bedacht me gelijk. Want de bies is schuin van draad gesneden en met lostornen gaat het geheid uitrekken. Nee, dan toch maar via de voorkant vast naaien met de machine
1988F3D6-23A1-4919-9FAF-6A927627509D
Precies op de rand naaiend ging het prima, van weeromstuit vergat ik de biest naar voren vast te spelden maar het ging onverwachts goed
5D354107-B33C-47ED-BF77-0FD71DE60537
alleen zag ik later dat ik hier en daar er een beetje naast had gezeten dus ben ik er nogmaals overheen gegaan met glittergaren, helemaal in de lijn van de rest van de quilt. 9FCD6E0E-3D41-4CD4-BCA9-AC09BE37AC3F
En dan op de grond leggen, het moment van de waarheid, zal hij golven of niet 48146E49-28D6-4F96-A5B3-08CECB4F7E59
Niet dus,
lekker glad en strak, hoera, helemaal happy.

In oktober 2017 ben ik hiermee gestart samen met Els Feteris en Marloes, eens in de maand hadden we in de studio van Els de tea party bee om er aan te werken.
2792E5FB-02D2-4A88-93CB-327DDC8A639A
De ophangsleuf moet ik nog vastnaaien, en dan ook nog de label die Marloes had gemaakt voor ons alle drie. Ik ga hem wel nog een beetje inkleuren zodat het meer bij mijn quilt past. En zodra het weer veilig is om bij elkaar te komen zullen we de drie Tea Party quilts naast elkaar op de foto zetten, en dan maken we er een feestje van.
BE67F544-62DA-43E9-867F-DF465FA480A9
Tea Party quilt meet bij mij 225 x 225 cm, is ontworpen door Wendy Williams, patroon is in boekvorm uitgegeven. Speciaal liniaal nodig voor veel van deze blokken maakte het patroon er niet makkelijker op.

11 gedachten over “Tea Party affo

 1. Renske

  Hij is prachtig geworden. Nu je de quilt helemaal ziet past het gestreepte biesje er helemaal bij.

 2. marga Holla van Gerven

  hoi Shirley, ik vind jou verhaaltjes altijd heel leuk en volg ze al heel lang maar de laatste tijd kan ik bij het openen alleen een vergroot bericht ontvangen met het gevolg dat ik ze niet meer kan lezen! Wellicht is het mijn fout maar hoe kan ik ze voortaan ontvangen op normaal formaat! groetjes

 3. Truus

  De teaparty is super geworden en leuk dat je er een filmpje bij hebt gemaakt.
  Dat is je beter gelukt dan wat ik net maakte van een spelende poes! ? Je zag alleen mijn voeten en een slingerende reep stof maar geen poes terwijl dat op het beeldscherm wél te zien was!
  Geniet van je quilt.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 4. Tilly Schoonen

  Shirley, Deze is wel heel, heel, heel mooi.
  Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik zou bijna zeggen de mooiste die je gemaakt hebt☺️
  Ze zijn zo wie zo allemaal mooi. Maar deze overtreft alles!
  Groetjes Tilly

 5. Yvonne aka sommeke

  2.25 x 2.25 m volmaakte schoonheid (ook met bies B terwijl ik voor A had gekozen)
  Dikke complimenten Shirley, ik ben benieuwd naar de foto’s van de andere Tea party quilts!

 6. Djesbeeb

  Wow, wow !! Ik sta nog steeds paf van deze super prachtige quilt, hoor ! Zoveel uren en tijd erin gestopt die jij hebt gedaan en het resultaat mag er wezen ! Als het zover is, moet je maar eens een galerie bezoeken en tentoonstellen met jouw alle quilts, hoor ! Daar komen veel mensen zeker erop af, dat weet ik zeker ! Dan verdien je absoluut een Oscar zeker wel … 😉 Of een mooi gebonden fotoboek met jouw alle quilts die jij hebt gemaakt . Is dat een idee misschien ? De tijd zal leren ….

 7. Ria

  Wat een leuke vrolijke kleurige Quilt is dit geworden!!! Complimenten Shirley!!!

Reacties zijn gesloten.