Te gek!

Voor het Belgisch quiltweekend had ik een nieuw project in gang gezet, dit patroon lonkte al een jaar naar mij
IMG_2090
en ik dacht dat het wel leuk zou zijn als hij klaar zou zijn voor kerstmis, niet wetend dat ik zo hard van stapel zou lopen dat de top 2 weken al later klaar zou zijn! Ik had naast de aanstaande kerstmis nog een andere stok achter de deur: iemand vroeg me om de blokjes mee te nemen naar de Helmondse bee 11 oktober, en iemand anders vroeg of ik dan al de affe top mee kon nemen om te showen, en ik moest hierom lachen, “Die’s gek, maar ’t is wel de moeite waard om het te proberen”, dacht ik, niet vies van een uitdaging. Oh boy, wat is dat toch leuk werk, stitcheries in combinatie met appliqué en patchwork, het is ook een fijne afwisseling, dan weer achter de naaimachine (festonsteek doe ik niet met de hand met een naaimachine het zo mooi kan, Pfaff 2030) en dan weer lekker met mooi weer buiten,
IMG_5695
of ’s avonds binnen met de tv aan, kat op schoot… hoewel dat laatste niet echt even makkelijk is, want de kat is in dit geval Zopje, en hij is schootvullend met zijn bijna 7 kilo en is warm! Ook heeft hij de eigenaardigheid dat hij met zijn kont altijd omhoog schiet als hij iets op zijn rug voelt, zoals een draadje of de borduurring, en dan hup, duwt hij zo de borduurring in mijn gezicht.
Hier zit hij er al helemaal klaar voor
IMG_5761
maar helaas voor Zopje was het mooi weer en ging ik heerlijk buiten aan de gang.
IMG_9915
De designwall vulde zich lekker snel, en voordat ik het wist waren ze allemaal klaar!  IMG_5698IMG_2094
IMG_5712 IMG_5725
Gistermorgen ging ik de bijpassende stofjes uitzoeken en snijden, helaas lukte het me niet om alles uit eigen voorraad te halen, maar na een korte stop bij Quiltshop Leur om lichte stippeltjesstof, geruite borderstof en bonte stof voor rond het middenblok te kopen kon ik weer snel verder; een uurtje later kon ik ze uitleggen, en kon het aan elkaar naaien beginnen. Tussendoor voor het eten zorgen en opeten, allemaal heel erg vervelend, gelukkig smaakte het wel lekker, maar als er niemand thuis was geweest had ik deze maaltijd over geslagen.
IMG_5796
Weet wanneer je beter kan gaan stoppen? Als je dit opeens ziet gebeuren, grrr.
image (1)
Vanmorgen ben ik met frisse blik verder gegaan met naaien, en om half 3 slaakte ik een kreet, -deed het bijna in mijn broek van opwinding-, de top is klaar! Eerst op de grond gelegd om een foto van bovenaf te maken, op de 40×40 cm tegelvloer.
IMG_9922
Ik heb hem daarna op de kippenquilt in de hal gespeld, hij moet morgen mee naar Helmond, naar de jaarlijkse Fonkelbee, en dit showt toch wat mooier dan een losse lap.
IMG_9930
IMG_9937 IMG_9935 IMG_9938 IMG_9939 IMG_9936 IMG_9933
Als hij doorgequilt is komen er nog een paar knoopjes op, en ik heb een kek klokje dat in de koekoeksklok komt. In mijn volgend blogje zal ik wat meer vertellen over deze leuke quilt
IMG_2092

0 gedachten over “Te gek!

 1. wilma oud

  Oh Shirley, ik ben alleen thuis en zit kei hard te lachen achter de pc over je verhaal van Zopje. Ik zie het helemaal voor me. Verder heb ik niets dan respect voor je dat je deze prachtige top (en ook ik vind patchen, appliqueren en stitchen zo leuk in 1 top) zo snel en zo mooi voor elkaar hebt gekregen. Maar zo werken als jij, tussen koken en eten, nee, dat zal ik nooit kunnen doen. ik ben het type dat zich helemaal voorbereid en dan pas kan beginnen en er mag niets tussen komen. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Nogmaals B*R*A*V*O*
  Fijn weekend meid en ik geniet steeds van je heerlijke verhalen op je blog en FB. Groetjes Wilma

 2. Sandra Robben

  Ik kom morgen ook naar de Bee in Helmond en ben reuze benieuwd naar de top in het echt! Het ziet er heel leuk uit. Ik doe alles tussen de bedrijven door, anders gebeurd er hier nooit wat met 4 kleine kinderen. Kledingreparaties gaan wel voor, helaas, dus zo snel als jij kan ik niet werken. Groot respect!

 3. Mieke49

  Nu snelle Shirley ik ben ook morgen weer op de Helmondse Bee dus kan ik lekker genieten weer om het in het eggie te zien.

 4. Dineke

  Het ziet er echt geweldig uit. Wat heerlijk voor je dat je weer in je normale speertempo aan de gang kunt. Geen naweeën in de polsen?

 5. Lida

  Petje af! Het is echt een beeldschone top geworden en wat is hij leuk! Ik zag natuurlijk al je vorderingen op FB maar zo helemaal af en lekker de foto’s even uitvergroot bekijken, dat maakt het nog leuker! Nu de dames zullen hun ogen uitkijken! Veel plezier met showen, groetjes
  Lida