T-star top af

Terwijl de vetplant op de vensterbank weer een blad laat vallen (toch eens water geven?) en het 5 Mei grachtenconcert op de achtergrond speelt, wil ik jullie mijn vorderingen tonen van de T-star quilt. Maar eerst een foto -vannacht genomen- van mijn werkplek, lekker zooitje he? Photobucket Photobucket De top is klaar, ik ga hem morgen sandwichen en doorquilten, moet een makkie zijn, zo'n kleintje; 35x 58 inch/ 89x 147 cm. Ik ben tevreden over de piping, een 1 inch smal en dubbelgevouwen rood biesje tussen de top en buitenste smalle border, alleen heb ik hem niet -zoals bij een piping hoort- hem gevuld met een koord; het zou te dik worden op de hoeken, en daar zou het extra snel op slijten. Photobucket stik de beige strook over de rode bies vast, maar laat het laatste stukje even los. Op de foto hieronder zie je waarom. Photobucket de rode bies van de zijkant stik je nu eerst vast (op de foto heb ik het nog niet gestikt), daarna stik je de beige strook vast. En dan pas ga je de beige strook aan de zijkant er op stikken. Als je de rode bies tot het eind vast stikt ziet het er zo uit en kan-ie niet mooi het hoekje omgaan: Photobucket ik zat dus even niet op te letten en mocht een stukje uithalen, maar uiteindelijk was dit het resultaat: Photobucket Met het dicht op de rand vaststikken van de rode bies en daarna de beige border er op vastgestikt, zag ik bij het strijken dat ik enkele naadjes de verkeerde kant had omgestikt. Photobucket Nu kan je 3 dingen doen: niks doen, zodat je er met het doorquilten misschien last van kan krijgen (bv bij het in de ditch doorquilten); je kan het stukje stikwerk uithalen en opnieuw doorstikken met de naadjes de goede kanten op; of je kan de schaar hanteren -onnodig te zeggen datdit mijn voorkeur heeft- en kleine inknipjes maken schuin naar de hoek toe. 'Is wat he, zoveel informatie in 1 zin. Ik doe mijn best. Photobucket  Een tip: als je naadjes heb gestikt kan je het beste in 1 moeite door gelijk even alle losse draadjes die van tussen de naden naar de voorkant piepen weghalen. Dit scheelt bergen werk als je gaat sandwichen, en het staat zoveel netter bij een show& tell. Photobucket En dan nog even over Zopje, die vandaag wel heel veel last van het slechte weer had, hoewel het hier echt wel meeviel, maar ik verwacht dus nog een storm, gezien zijn gekte; zowel Witje als Zipje moesten het ontgelden, werden óf bijna in elkaar geslagen óf het hele blok achterna gezeten met een berg haren achter zich latend. En toen ik vanavond de aardappelen stond te schillen hoorde ik Tim roepen dat de kamer vol met veren lag. Ik moest gelijk aan Sommeke denken en hoopte dat er geen duif in de kamer lag; gelukkig lag er maar op 1 plaats veel veren vlak bij een klein dood vogeltje (een meesje) en zat de dader op een stoel toe te kijken, zijn snorharen aflikkend. Photobucket Terwijl Tim naar beneden kwam lopen met de digi en 2 zussen in z'n kielzog (dan komen ze wel snel) bleef Zopje zijn prooi in de gaten houden, ik kon nog een foto maken en terwijl ik het vogeltje naar buiten gooide op het gras -voor de eksters- ging Evelien stofzuigen. Ik snap Zopje wel, als hij buiten had gespeeld met zijn prooi, dan zaten de eksters in zijn nek te hijgen, soms pikken ze de prooi af terwijl hij nog niet is uitgespeeld, en daar heeft-ie dan ook goed de pest in; dan gaat-ie gewoon de andere katten pesten om af te reageren. 't Zijn net kleine kinderen, die spelen ook met hun eten.

0 gedachten over “T-star top af

 1. Yvonne aka sommeke

  De rode piping zorgt voor een leuk accent. Ik wist niet dat er een koord in moet. (Niks moet!) Doe je nog Fraycheck op dat inknipje?
  Uûûrgh, wat kijkt Zopje duivels boos!

 2. Marie-Thérèse

  Het blijft een echte vogeljager, zeg. Hoe oud is hij intussen al? Worden ze dan eigenlijk niet wat rustiger :o))

  En wat een goed idee, die piping. Bedankt voor de uitleg.

 3. Jacqueline w

  Wat is ie mooi geworden dar rode bandje ertussen geeft hem net dat extra’s, leuk bedacht! ik gebruik dat alleen als ik kussens maak en dan inderdaad met koordje ertussen.