handige lijn en bijna affe top

Geen idee of ik in herhaling val, en als dat zo is, sorry, maar ik heb een tip. In een quiltblad zag ik vandaag dat er vellen te koop zijn die je op je machine plakt, waarop richtlijnen staan getekend. Het kan ook zonder dure guideline-sheets. Op mijn naaimachine heb ik met watervaste stift een lijn getrokken die loodrecht op mijn naald staat: Photobucket dit is de hulplijn die ik gebruik om tijdens het diagonaal stikken precies in de hoeken uit te komen zonder dat ik lijntjes moet tekenen op de stof zelf. Scheelt hopen tijd en werkt secuur, tenzij het hele grote blokken zijn die je moet doorkruisen. Na een stief uurtje stikken, snijden, strijken en stikken was de top zover af: Photobucket

het stoort mij dat ik niet gelijke aantal rijen boven als onder heb gebruikt van de andere beige stof; het kwam gewoon zo uit omdat ik zowel boven als onder de 3 sterren op een rij af wilde maken. Had ik van onder in het kader van netjes verdelen maar 2 ipv 4 rijen er aan gezet, dan had ik bovenaan 3 en onderaan 2 hele sterren op een rij gehad. De meningen van het thuisfront zijn verdeeld; 2 rijen van onderen er af halen en niks zeggen; zo laten en je er niet aan storen, er zijn wel ergere dingen in de wereld. Na het doorquilten zal het ook minder opvallen me dunkt. Ik heb nog maar een klein stukje beige over, ik denk dat ik dat ga gebruiken voor een smalle rand rondom, en dan nog een andere soort border, ik moet hier even over brainstormen. Maar op zich is het een hele leuke quilt geworden.

0 gedachten over “handige lijn en bijna affe top