Lost and found

Gisteravond liep ik door de slaapkamer, mijn arm-oefeningen te doen (van de fysio opgekregen voor de tenniselleboog), en ik keek zomaar wat rond, toen ik een elektra snoer zag, op de grond tussen kast en muur. Dit deel van de muur is normaal bedekt met het gordijn dat er voor hangt als het open geschoven is.  De ruimte tussen kast en muur is ongeveer 10 cm, en daar achter zag het zwart, maar toen ik omhoog keek zag ik dat het zwart afgebiesd was met rood, en mijn hart maakte een sprong. Al sinds onze verhuizing was ik mijn allereerste quilt kwijt, een sampler -natuurlijk- Photobucket die ik helemaal met de hand heb gemaakt en gequilt, en ik was de enige van de groep die niet bvoor de truttige bloemenstofjes ging, maar voor de Amish kleuren koos.

Ik pakte de opgerolde quilt, klopte de dikke laag stof af die op de top lag, en rolde hem toen uit op ons bed, helemaal intakt, inclusief de aanwezige speldjes, zoals de avondvierdaagse-medailles van de kinderen, als ook het kraamverzorgings speldje van mijn oma, en ook de vlindertjes, gekocht bij de vlindertuin in 2005. Perry hoorde van mijn vondst: "dus je bent in al die jaren dat we hier wonen nog nooit op die plek met de stofzuiger geweest", zei hij plagend, om gelijk zijn blik naar de lege muur te richten aan het voeteinde van ons bed. Ja, die plek had ik ook gelijk in gedachten toen ik de quilt erbij hield om te zien of het zou passen; alsof het ervoor gemaakt is! Zodra de quilt gewassen is, zal ik een paar gaatjes in de muur boren, zodat ik hem gelijk kan ophangen. Gelukkig, deze quilt is dus niet met de kartonnen dozen en ander verhuisafval de container in verdwenen.

0 gedachten over “Lost and found

 1. Lida

  Fijn dat hij terecht is en mannen snappen niks van huishouden dat is weer duidelijk! Hoekjes zijn er alleen voor de héle grote schoonmaak!! Grijns!! En wie houdt die tegenwoordig nog! Geniet maar van je vondst! Groetjes
  Lida

 2. Gert

  Kijk, dat is nog eens een leuke vondst. Het is trouwens een mooie quilt, fijn dat je ‘m weer gevonden hebt. Staat vast goed straks aan de muur.

 3. linda C

  Ik kan het me goed voorstellen dat je gelukkig was. En nog plaats in de kamer om hem op te hangen = dubbel geluk! Een mooie quilt is het.

 4. miranda sol

  Ik kom hem gauw eens van dichtbij bewonderen…hmm misschien is het wel de plek om er wijn gaan te bewaren….krijgen die flessen ook een mooie stoflaag….