Sweet eighteen

Amper bijgekomen van het examenfeest van zaterdag en vaderdag van zondag speelt onze jongste spruit wederom de hoofdrol op mijn blog; ze is vandaag achttien jaar geworden, en dat is toch wel een hele mooie leeftijd, in juridische termen is ze nu meerderjarig.  Uiteraard meerder jarig, al 18 keer, duh….. Zondag kreeg ze bij haar opa en oma al een kans om kaarsjes uit te blazen, wat zo goed lukte dat ik te laat was om hier een goede foto van te maken, zie ze lachen.
IMG_4465
Ook dit is een wazige foto helaas, ik was de digi vergeten mee te nemen.
Na de lunch was het cadeautjes uitpakken; gaaf shirt, mooie horloge (gisteren zelf uit mogen zoeken), lekker maskertje en haaknaalden in etui.
IMG_4484 IMG_4481 IMG_4482 IMG_4490
en daarna even lekker bijkletsen voordat er weer gewerkt/geleerd moest worden.
Ze kreeg dus haar eigen Clover Amour haaknaalden, en hiervoor had ik een etui gemaakt; dit was een feestje met zo’n leuke poezenstof, ergens ooit eens op een beurs gescoord.
IMG_4461 IMG_4462 IMG_4427
Als lekkers had ik een monchoutaart gemaakt maar dan zónder de rode vulling er op, dus geen kersen of aardbeien maar gewoon monchou/slagroom/witte basterdsuiker mengsel op de Bastognekoekjesbodem, heerlijk fris!
IMG_8389 IMG_8390
De Happy Birthday kaarsjes smolten wel heel snel, dus het was echt zaak van opschieten met aansteken en uitblazen. De R wilde niet branden, het lontje was te kort, en om toch aan 18 te komen heb ik er maar een kaarsje achter gestoken.

De taart voor Tim zijn verjaardag -3 weken geleden- was wel meer werk, een Oreo taart, hij was zalig maar zo machtig! Ik had een dubbele hoeveelheid taartbodem gebakken, hij leek me anders zo dun te worden…. volgende keer toch maar aan het recept houden. We moesten wel lachen toen, de stukken (plakken) taart pasten amper op het gebaksbordje, zo hoog.
IMG_4315
Hiervan is toen maar een kwart op gegaan, een klein deel aten we de volgende dag op, en de rest -meer dan de helft- is in de diepvries verdwenen. We zaten na twee uur nog zo vol van dat stukje taart, dat we bij Yami-Yami zonder honger aan tafel gingen!
IMG_4328 IMG_4325
Vlak voordat mijn ouders weer naar huis gingen heb ik ze nog even op de foto gezet met hun kleinkinderen die niet meer zo klein zijn. Als je maar goed uitkijkt gaat het allemaal vanzelf, groot worden.
IMG_8369

0 gedachten over “Sweet eighteen

 1. marion

  wat een succes oreo taart, hoe heb je het recept aangepast? heb je een pak cakemix genomen?

 2. Truus

  Leuk deze familiefoto’s! Heerlijk om je ouders nog te hebben. Het gebak lijkt me heerlijk en machtig-heb op de site gekeken en daar staan nog veel meer lekkere recepten–bedankt voor het doorgeven.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Chris

  Ja, dat is een bijzondere leeftijd die absoluut gevierd moet worden. Echt een mijlpaal. Heerlijk feest was dat en heerlijke dochter!

 4. Saskia

  Hoi Shirley, gefeliciteerd met alle heugelijke feiten van de laatste tijd.
  Groetjes, Saskia