Stormachtig

De flanellen quilt is prachtig antiekerig uit de droger gekomen, zo mooi, met een hoge aaibaarheidsfactor.

Het quiltpatroon ligt zo mooi diep in de quilt, smullen!

De achterkantstof voor de Artesan quilt is gevonden (allemaal apen), en omdat ik iets tekort kom ga ik er een bronskleurige strook rond zetten (aan de achterkantstof)

en het is ook al goedgekeurd door Zopje, he gelukkig.

Dus deze woensdag staat in het teken van achterkant stof tot een grote lap maken, en dan strijken (en gelijk ook een paar overhemden strijken), en dan in de latten klimmen om te gaan sandwichen, met een tacker. En dan komt het grote diepe navelstaren, hoe door te quilten. haha, nee hoor, ik ga hier geen dagen over nadenken, ik denk dat ik het patroon van de libelles ga maken, zoals in deze quilt bewerkelijk, maar wel mooi. In ieder geval niet op deze manier want hoe mooi het ook is, de stoffen/het patroon leent zich er niet voor. Goh, ik ben toch blij met al mijn blogjes terug op weblog, niet alle foto’s zijn terug, maar dat komt nog wel. Be patient my dear.

Wegens bezigheden elders kwam ik vanmiddag niet toe aan quilterigheden, maar vanavond op de bee in Heerle, ben ik lekker aan de slag gegaan met… iets heel anders.

Een kerstmannetje van vilt, het pakketje gekocht in NYC bij the City Quilter, oh wat een winkel! Toen het tijd was om op te stappen, had ik hem af

Leuk die metalen handen en gezichtje, beetje creepy. Het bijhorende kerstboompje ga ik in de quiltpauzes morgen en overmorgen maken.

Lekker met de storm en regen binnen aan de slag gaan. De poppetjesquilt groeit wel, maar niet alle dames hebben hun blokje ingeleverd, maar goed, in het nieuwe jaar gaan we hem afmaken, Wilma gaat hem in elkaar zetten (het zijn maar 16 blokjes) en ik ga hem doorquilten, jihaaa. Op de bee kwam Lorene naast me zitten, op de foto zie je hoe Miranda aan dames laat zien wat ze van quiltjuf Ilse vandaag heeft geleerd over duimquilten

Lorene is met een border bezig is (van die bloemenquilt, van een paar weken geleden), zo mooi ; Saskia had een grappige deurhanger in haar mandje zitten,

ik dacht eerst dat het een megaspeldenkussen was. Niet dus. En wat te denken van dit tasje?

Heel handig! Staat al heel lang op mijn WIM lijstje, naast al die honderden anderen Wimmetjes. (Wil Ik Maken), een mens moet wat  hebben om te willen.

0 gedachten over “Stormachtig

 1. chrisjones

  Mooi hoor Shirley, je flanellen quilt. Vond je het niet spannend toen je hem uit de machine haalde?
  Wat een enig tasje is dat, lijkt me heel praktisch.

 2. Lydia

  Hoi,
  kwam weer eens op je blog….leuk weer iets te lezen. Ga jij ook weer samen met je moeder naar het Dotty weekend?

  groetjes Lydia