stoffig verhaal

Dozen nemen veel meer ruimte in beslag dan wanneer het spul uit de dozen op stapels ligt, en daar ik echt meer dozen heb dan ruimte ben ik mijn lapjes uit hun dozen aan het halen. Aaaaah, ik had het me zo anders voorgesteld; alles keurig op dezelfde maat opgevouwen en op kleur of soort gesorteerd, maar helaas. Om dat voor elkaar te krijgen zal ik toch wat meer tijd moeten uittrekken.

Kijk, dit zijn 11 dozen vol stof:11_dozen_stof ze staan op de kast, en zo zien 11 dozen stof er uit zonder de dozen: 7_dozen_stof om toch een beetje orde in de chaos te scheppen heb ik wel een beetje logica er in gebracht: de stoffen met dierenprintjes in het ene vak en4_dozen_stof

andere soort printjes en wat effen stofjes in het andere vak.Wandkast  Zodra ik alles bovenop de kast weg heb gehaald kan ik het bovendeel van de kast in elkaar zetten en erop plaatsen, deze hebben we pas in huis (enkele dagen), en dan kan ik daar nog meer stof in kwijt. Ik moet wel heel veel quilts maken wil ik deze lapjes allemaal opmaken. Er zitten hele mooie stoffen bij, maar ook stoffen die zo lelijk zijn dat het lachwekkend is. Maar ook deze foeilelijke stoffen kunnen goed gebruikt worden in een quilt, als je ze maar onherkenbaar kan verwerken, dus kleine stroken of in combinatie met stoffen die nog meer aandacht vragen. En kijk eens wat ik vond tussen de lapjes:Wip Wip2dat wordt nog wel wat met me, het roept om afgemaakt te worden. Herken je het lapje mam?  Met al dit leeghalen en inruimen gaat het wel bij me kriebelen hoor, of zal ik me eens gaan douchen, zal dat schelen? 

0 gedachten over “stoffig verhaal

 1. Inge Slaats

  leuk, leuk, leuk, al die doorkijkdozen! Zelf heb ik maar 3 van die dozen (wel grote) en de rest zit in dichte dozen en die zijn lang niet zo genoegelijk om naar te kijken.
  En nou maar gauw dat leuke wipje afmaken, zonde om zo maar ergens te laten liggen, sprak iemand die ook nogal eens iets uit de kast vist, waarvan ze niet meer wist dat ze het had………….

 2. Margeeth

  Die dozen waren toch wel heel netjes….
  Lelijke stoffen kun je ook als achterkant gebruiken, of soms als bies, zolang de kleur maar goed is.
  Het salamander (of is het een kameleon?) quiltje is leuk, zelfgeverfd stofje??