douchen

Het was heerlijk douchen vanmorgen vanwege de douchewanden, eindelijk geen zorgen om nat wordende badkamervloer; wel een groot stuk glas dat afgezeemd moest worden, da’s minder. En maandag komen de monteurs om de mechanische ventilatie te regelen zodat na het douchen de muren niet kleddernat zijn van de condens, ook in de kleine badkamer en keuken worde de ventilatie geregeld.

En zo langzaam aan komt het allemaal af; de stratenmaker komt ook e.d.d. om plan de campagne te bespreken, en dan zijn we hopelijk voor de kerst de vaste vloerbedekking kwijt die van de voordeur tot aan de straat ligt.

Ik heb vanavond een heerlijke preitaart gemaakt, nu een keer iets anders geprobeerd;

benodigdheden: 50 minuten -van begin tot het opdienen-, 1 dikke prei in stukjes, 1 bakje champignons in schijfjes, 1 bakje spekjes (voor de zuurkool), 3 ons gehakt HoH, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten en een potje Boursin voor te koken. Vlees roerbakken, daarna groenten erbij en kort meebakken, vuur uitzetten en Bouris in er door roeren. Als alles afgekoeld is in een kom mikken en 4 eieren er door roeren. In ovenvaste ingevette kom een dunne plak deeg leggen (iets van 200 gr bloem, 50 ml water en 50 ml boter, beetje op gevoel dat je een niet plakkende stevige deeg krijgt. is het te nat doe je er bloem bij, is het te droog doe er een beetje water bij (of een scheutje olijfolie) 35 minuten onderin in de oven op 190ºC, na 20 minuten dek je af met alufolie als het te donker wordt. Heerlijk zowel warm als koud!  Je kan er nog peper of zout aan toevoegen, ik was het vergeten en proefde dit niet.