kat en muis

Vannacht hielden Zipje en Zopje huis in de buurt en om half 2 zat ik stijf rechtop in bed vanwege gejoel en gegrom naast mijn oor. Nee, niet Perry maar Zopje was aan het loeien tegen een vreemde kat en omdat het open raam aan mijn kant van het bed zit klonk het heftig. Perry lag er nog niet in dus mocht hij de katten binnen halen. Witje had vanmorgen een supervangst: Witje_en_muis zo’n grote nemen Zipje en Zopje gelukkig niet mee naar huis; vanmorgen lagen alweer stukjes muis bij de voordeur en bij de achterdeur, het leek haast een legpuzzel, bij de ene ontbrak het bovenlijf en bij de andere het kopje en de pootjes. Getsiedekkie, zouden ze de pootjes als tandenstokers gebruiken?

Nadat ik 2x naar de vuilstort was gereden om de garageboxzooi weg te brengen (door waterschade beschimmelde kleren, boeken, tijdschriften, puzzels en beddengoed -de winterdekbedden en dekens-) was ik mooi op tijd om de elektroboys te ontvangen. Ik had me nog niet gedoucht vanmorgen, vanwege de vuilstortperikelen en nu die kerels in huis liepen moest het weer wachten. Ach vroeger gingen we ook maar eens in de week onder de douche, ik zou er niks van krijgen.

Toen die mannen weg waren belde ik naar Ikea en hoera, de Hemnes-kast was er al/nog. Evelien -nog bleekjes maar wel al aan de beterende hand kon een uur later de kast monteren die ik snel had gehaald. 2 uur later stond hij in elkaar, zojuist kon ik de Hemneskast op de foto zetten (eerst moesten de Sinterklaascadeautjes uitgepakt worden) Hemnes mooi staat hij daar he.

Toen ik aan het koken was stond Perry achter me en terwijl ik hem vertelde over mijn drukke dag en dat ik me nog steeds niet had kunnen douchen, hijgde hij in mijn oor dat ik zo lekker rook. Nou ja zeg, gekker moet het noet worden! Maar hij had niet gehoord wat ik net zei en had alleen de Miss Dior geroken die in mijn sjaaltje zat, dus ik hoefde me niet te generen of zo. Wat een dag.

Suzanne baalt als een stekker, ze krijgt het Viva Pinana spelletje niet op haar pc geïnstalleerd en haar grote broer die alles zo goed kan heeft even geen tijd, hij is net met Orange Box (ook een pc spel) aan het spelen. Gelukkig heeft Perry wel tijd voor haar.