Stevig in de schoenen

Hele stevige schoenen had ik aan toen ik dit schatje -een Singer 186k- zag staan in een stoer naaimeubel (het was te onrustig om meer foto’s te maken), €89,- vroegen ze ervoor.
IMG_3324 IMG_3325
$_85
(foto van identieke kast gevonden op internet, die in de winkel mistte een frontje van het laatje rechtsboven.)
Ik denk niet dat het daar erg lang daar staat. Ik heb het niet gekocht, want 1) ik heb het niet nodig en 2) het paste niet in mijn auto. (Dus ja, ik heb ’t wel heel even overwogen). Later die avond hoorde ik van Francis dat ik een verstandig besluit had genomen, dus was mijn onrustig gevoel van “Had ik maar…” snel voorbij.

De kringloopwinkeldeur achter me dicht trekkend stapte ik in de auto en reed naar de supermarkt voor het hoogst nodige, en daar zag ik dat iemand een niet zo verstandige maar wel zeer smakelijke ruil had gedaan:
IMG_3326
Die persoon heeft bij thuiskomst misschien ook wel met een “Had ik maar” gevoel gezeten, om na een uitbrander van de moeder zuchtend op de fiets terug naar de winkel te racen om van eigen zakgeld verplicht een kool te kopen.

4 gedachten over “Stevig in de schoenen

 1. Yvonne

  Wat jammer dat het kastje een laatje mist. Ik vind het er erg mooi uitzien maar wel een beetje prijzig inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat die kool tussen de paaseitjes doet!

 2. Truus

  Zo heb ik ook eens in de kringloopwinkel gestaan.Dit was een trapnaaimachine met nog versieringen er op en ook de onderdelen,enz waren er bij.Toch niet gedaan en nog steeds een vaag gevoel van spijt.
  gezellige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Francis

  Als je helemaal geen naaimachine hebt, is een Singer natuurlijk een goede keus. Maar dit is wel een hele simpele! Kan gewoon recht stikken, voor en achteruit. Dat kunnen ze allemaal wel! En niet schattig klein, zoals de Featherweight. Niet supersnel en mooi, zoals de 301, de Big Sister van de Featherweight en ook makkelijk mee te nemen naar een Bee. Geen aparte steken en zigzag, zoals de 306 of de 319. Nee, goed dat je door gelopen bent! Er komen nog verleidingen genoeg!

Reacties zijn gesloten.