Allemaal ruitjes

Toen ik dit tricot lapje 18 jaar geleden kocht om er een kruippakje voor Suzanne van te maken, had ik in mijn wildste dromen niet gedacht dat ik zolang zou wachten om er iets voor haar van te maken. Maar wat staat de kleur haar mooi, en het zit lekker, wat wil je nog meer? Uurtje tekenen en knippen, uurtje naaien, en hopelijk minstens een jaar plezier van.
IMG_7550    IMG_7549
In de zak met kledingstoffen van die periode vond ik ook dit katoentje
IMG_7552
lekker soepel vallend met een krinkel-effect, eens kijken of het model bloesje wat ik heb gekozen uit het Lutterloh patronenboekje (2014) me staat, voordat ik de schaar in de vorige week op de markt aangeschafte fleurige iets wat stretchy stof ga zetten.
IMG_3271 IMG_7556
Het wordt het linker bloesje, maar dan zonder die wapperrand eraan, hoewel het op zich wel goed zou zijn, het breekt de brede front een beetje.

Ruitjesstof, dat is voor mij vragen om problemen, Loki ligt ter kwaliteitsbewaking op de stof, en kijkt geschrokken om, zo van: “Weet je het wel zeker?”
IMG_7554
Ik heb namelijk een ruitjesstofallergie sinds ik als 12-jarige op naailes een nachtjapon met pofmouwen van geruite stof moest maken, ik ben er nooit helemaal overheen gekomen, en je kan de geruite quiltstoffen in mijn kast (krijgertjes) op de vingers van één hand tellen, zo traumatiserend was dat toen. Nee, hier werd thuis niet over gesproken, mijn zus en moeder heb ik ook nooit kunnen betrappen op het maken van kleding van ruitjesstof, tenminste, niet dat ik me kan herinneren; het kan zijn dat ik dit beeld heb verdrongen.
Duidelijk een geblokte herinnering, mijn moeder vertelde me na het lezen van dit blogje, dat ze voor  haar coupeuze opleiding heel veel met ruitjesstof heeft gewerkt, en rokken, broeken, en zelfs een jas ervan heeft gemaakt. Ze haalde deze herinnering kreunend op, dus zo leuk vond ze het ook niet.
Mijn ouders gingen pas op vakantie naar Schotland toen wij allemaal al het huis uit waren, bedenk ik me nu; puberende dochters, Schotse mannen, kilts, kleine kindjes, met kilts. Oh wat erg, als ik hier nou maar niet van ga dromen, allemaal ruitjes om me heen.

 

7 gedachten over “Allemaal ruitjes

 1. Johanna Zweden

  Dat ziet er goed uit, staat haar heel leuk
  en ja je ziet maar weer wie wat bewaart…………………………

  Fijn weekeinden vanuit Zweden

 2. ingrid

  Leuk hoor. mijn oog viel ook op deze bloes.
  komende week maar eens de bestelling regelen.

 3. wilma oud

  Ik heb weer heerlijk kunnen lachen om je verhaal. Maar, mooie blouse wat je dochter/of jij gemaakt heeft. Fijn weekend. Groetjes Wilma

 4. Klaske

  Staat haar goed. Hier nog eentje die pest aan ruitjes heeft..Knap dat je er toch aan waagt, straks wil je niet anders 😉

 5. Truus

  Leuke bloes en kleurt haar goed en ben ‘jaloers’ op dat prachtige haar!
  Ruitjes? Ben er gek op en heb verschillende rokken en zelfs een pantalon voor mijn man van gemaakt.Maar ja ook Schotland-gek…..
  Succes met je ruitjes!
  groetjes,Truus uit Drenthe

 6. Anne Marieke

  Jullie hebben de vaart er goed in! Voor je het weet heeft je dochter/hebben je dochters een hele zomergarderobe.

  En inderdaad, Susans haar is prachtig en die kleur staat haar heel mooi.

 7. Marianne

  N.a.v. jouw blogje over het Lutterloh systeem was ik ook erg benieuwd geworden. Had er nog nooit van gehoord. Heb me aangemeld bij de Facebookgroep en wat filmpjes bekeken. En…ik heb het ook besteld 🙂 Heb overigens wel erbij geschreven dat ik door dit blog was geïnspireerd. Hopelijk mag je dan weer wat uitkiezen bij José.

Reacties zijn gesloten.