sterren

Vanavond was er weer een bee, en heb aan de sterren van de AQ gewerkt; ik heb 1½ uur lang met Micropen op de achterkant van de diamantjes de hoeksnijpunten gemarkeerd, zodat ik achter elkaar kan gaan stikken komende dagen, als ik het doorquilten van de zwart-witte quilt even beu ben. Nee, nog niet aan begonnen, ik zag geen kans om hem voor vanavond nog te kunnen sandwichen en wilde hem daarom niet opspannen; Zopje gaat anders de quilt als hangmat gebruiken en dat wil ik niet, de vorige keer dat-ie dit deed scheurde de stof van de achterkant op een paar plaatsen in. I went to the bee this evening and marked the corners of 80 diamonds, enough to make 10 stars of the AQ. Need to cut more pieces for the last 3 stars, and I hope to finish them in between the quilting of the black&white quilt, which I haven’t sandwiched yet. I don’t want to leave it in the frame overnight, Zopje loves framed quilts to sleep in, but the last time he tore holes the backingfabric and I wasn’t amused.

Dus heb ik al 10 sterren klaar om aan te gaan naaien, en dan moet ik er nog voor 3 stuks delen gaan snijden, want ik kom wat tekort. Mooi stapeltje zo he. So here are the starry pieces, ready to use, looks nice eh? An other thing I did is taking the dvd-recorder out of our bedroom and placing it in my sewingroom, so I can use it. It was collecting dust in our bedroom, and I don’t want to miss Dexter (or here ) shown every evening at 11, but at the same time Criminal Intents or other crime-programms are recorded downstairs, and I want to have it both ways. But it looks neat now. Which can not be said about the rest of my room! Verder heb ik vanmiddag de dvd recorder uit onze slaapkamer gehaald en op mijn naaikamer gezet, zodat ik met veel beter beeld dingen kan opnemen. Plus ik wil geen aflevering missen van Dexter (on-line ook -tijdelijk- te zien dus), elke avond op dezelfde tijd als crimescene-afleveringen, die we beneden al opnemen. Dus op mijn naaikamer een beetje gereorganiseerd zodat het stabiel en veilig staat. Netjes he? Tomorrow I will clean it up, I must. I can’t find a thing, must shove things aside to get stuff out of the closet. I’ll be working upstairs in between the sandwiching of the quilt downstairs, and hope to have both things finished by evening. Pictures shown below can be hazardous for your mental health, and is not to be shown at kids, a shocking bad example. The spider is a fake one. Nou, dat kan je van de rest van mijn kamer echt niet zeggen, het lijkt wel mijn kamer van vroeger, met een looppad van deur naar bureaustoel. Ik kan ook niks meer vinden, als ik iets uit de kast wil halen, moet ik eerst gaan schuiven, en dus heb ik dapper besloten om morgen -tussen het sandwichen door dus niet als vluchtgedrag- op te gaan ruimen hier. Moet gewoon! U bent gewaarschuwd, onderstaande foto’s kunnen schokkend zijn, en zijn ook niet geschikt voor kleine kinderen in het kader van verkeerd voorbeeld. De spin op de foto is een neppert, ooit bedoeld om aan de heksenquilt van mijn nichtje te hangen, maar hij bleek te zwaar. En later bleek ook dat de kleintjes er af moesten wegens spinnenfobie.

’t is toch ook onvoorstelbaar wat een hoeveelheid aan diverse spullen, ik bedoel, niet alleen maar lapjes en naaigerei he. Ben benieuwd of het allemaal netjes in de kasten past. I really wonder if it will all fit in the closets again, I do want to have an empty floor and empty tabletops.

0 gedachten over “sterren

 1. Marja-Brabant

  Wat ben ik blij met je foto’s van je kamertje, ben ik niet de enige die er zo’n allegaartje van maakt:-) Opruimen wil hier bijna niet lukken, er is altijd wel iets wat ik eerst even af wil maken…
  Groetjes en veel succes met opruimen!
  Marja-Brabant

 2. Marie-Thérèse

  Shirley, toch! Niet die troep bovenop je bureau’s, maar daar in de hoek op de grond. Over je bureau heb ik geen recht om wat te zeggen, moet je bij mij af en toe kijken, maar de grond moet leeg, hoor :o)) Jij doet alles zo snel, dus ik schat een kwartiertje en dan kun je weer verder aan de leukere dingen. Sterkte.

 3. Margeeth

  Indrukwekkend, de bende in je hobbykamer. Een typisch voorbeeld van het principe “om echt goed op te ruimen moet je eerst meer rommel maken”. Nu wel even doorzetten met opruimen, anders eindig je net als onze oppas die al vier jaar in het eerste deel van dit principe is blijven steken….
  Leuke spin, zo ééntje heeft ook heel lang bij ons op de lijst van een aquarel gehuisd, maar moest eraf van de makelaar (snap je dat nu?)

 4. AdrieJ.

  Het leuke van opruimen is, dat je weer dingen en spullen vind waarvan je niet meer wist dat je ze had ;-)) (ervaringsdeskundige) hihihi!!
  Ik heb pas mijn (doorzichige) dozen met lapjes weer eens opgeruimd! Telkens als ik wat zocht en het was niet het goede, gooide ik he zo er weer in of ik legde het bovenop de doos! Nou, het valt wel op moet ik zeggen;-)) (Dat het opgeruimd is, bedoel ik)

 5. Erica

  Ik dacht dat ik erg was maar dit…..LOL!
  Je weet niet hoeveel mensen je een genoegen doet met deze foto’s! Zo als bij jou is het bij mij (nog) niet, ik mag dus rustig verder gaan met patchen en rommel maken vóór ik ook moet gaan ruimen….

 6. ada

  Ja, het is altijd een goed gevoel om te weten dat we niet de enige zijn met rommelige kamers.
  Wat zijn toch Micropen? (1 microop, 2 micropen). Oh, een Micro-pen. Dat heb ik nogal eens, dat ik me verlees.
  Dag, Ada

 7. marleen

  als ik eens moet komen opruimen.zit al dagen met zo een opruim fobie vandaag de laaste kas opgeruimd.morgen nog eens het laaste stof wegdoen en vrijdag rijden we uit
  naar zoutelande

 8. Merel

  Oh Shirley, wat een prachtige foto’s van je werkkamer! Nu voel ik me niet meer zo schuldig over de mijne, die tevens dienst doet als slaapkamer, dus ik heb nog een extra pad vrij, naar mijn bed. Mijn katten vinden het overigens geweldig al die stapels. Je kunt er op liggen er achter verschuilen en het is telkens weer anders, hun ‘jungle’ !

 9. Leintje

  Een heerlijk bende; één die beslist herkenning oproept, want we kunnen er bijna allemaal wel wat van. Bij mij is die quiltbende deels boven, deels in de woonkamer, dus stel je dat eens voor!
  Succes met ruimen!

 10. miranda sol

  Hahaha, geweldig. Ook ik moet schuld bekenen. Ook in mijn naai- en strijkkamertje is het een gezellige rommel. Hmmm,zal er morgen ook eens een blogje aan besteden…zodat jij je niet langer bezorgd hoef te voelen! Dikke knuffel vanuit het stormen regenachtige Viginia, waar ze as weekeinde weer prachtig weer verwachten.

 11. Käte

  Das Zimmer ist mir sehr angenehm. Es sieht fast aus, wie bei mir im Nähzimmer. Ich liebe etwas Chaos.
  Liebe Grüße Käte