speulen

Toen ik om 7 uur beneden was schoten de katten naar de voordeur en was het dringen om naar buiten te kunnen, zo blij waren ze, of moesten ze zo nodig plassen? Om 9 uur -Witje was al lang weer binnen- zag ik vanaf het balkon (ik deed de gordijen en schuifdeur open om te luchten) een zwarte schaduw achter de tuin, springend naar iets op de grond en daarna leek het alsof hij aan het graven was. Ik vloog naar mijn naaikamer om de digi te halen en wist nog 1 shotje te maken van Zipje in actie. Zipje3 Balkon  even later was hij weg en toen ik hem riep rende hij door de tuin richting schuifpui (zie 2e foto) onder het zand en blad. Eten, kroelen en toen weer bedelen om buiten te mogen speulen, op muizenjacht denk ik. Zopje kwam binnen toen Zipje naar buiten ging, en nu zit hij de hele tijd om aandacht te vragen. Hij ligt nu op schoot, niet zo makkelijk met typen, maar wel gezellig. Tuurlijk kreeg ik eerst een uitgebreid kopjes ritueel met een hoop gekwijl van zijn kant.Zopje_4 

En nu ga ik nog wat doen, de tijd gaat veel te snel! De timmerman zou tegen de middag komen om het slot te vervangen en de deurknop vast te zetten (nee, geen kwestie van schroefje bij het handvat, er zit binnenin iets los). Ik had Suzanne beloofd de leeslampjes aan haar bed vast te schroeven (eerst nog 2 kleine gaatjes boren), en misschien haar Billy-cdkast in elkaar te zetten, en dan is ondertussen de was wel klaar en kan ik vouwen en strijken, hoi hoi. De vaatwasser is dan ook klaar en kan ik leegruimen, stofzuiger door de kamer en hal gooien en ik wilde nog wat naaien! Ik krijg wat van al het rondslingerende post, dus wil ik een postsorteerding maken, ooit heb ik ergens een leuk ding gezien, kijken of ik het heb opgeslagen in mijn WIM map (Wil Ik Maken). Nee, helaas, het was iets met kippen, even hier kijken kost me teveel tijd voor nu.

Hoe zou Evelien het maken? Ze zit momenteel vast nog in de trein op weg naar Amsterdam, de demonstratie zou om 12 uur beginnen. Ze beloofde me uit de buurt te blijven van rellende jongeren en zou haar pluutje meenemen voor het geval de politie het waterkanon zou inzetten. Heerlijk, ze weet dus niet hoeveel kracht achter die spuit zit. Als er maar geen traangasbommetjes gegooid worden, want dat is helemaal geen pretje. En -niet lachen- ze hoopt nog tijd over te houden om de Kalverstraat even te doen, LOL. Dat is nog eens prioriteiten stellen.