indrinken

Evelien en ik reden gistermorgen vanuit Breda terug naar huis -weer was die Hemnes spiegel ladenkast bij Ikea uitverkocht die vrijdag was binnen gekomen-Hemnes_kast  en toen we langs een winkelcentrum reden vroeg Evelien of we er even konden stoppen zodat ze drinken kon inslaan. "We gaan ons vanavond bij ons thuis indrinken.", zei ze, en ik kreeg hier een opstandig gevoel bij. "Getver meisje, ik vind het woord indrinken zo akelig klinken, jullie kijken toch een film en drinken er een paar glaasjes fris bij met wat alcohol er in? Bij het woordje indrinken denk ik aan die groep jongeren die al straal bezopen middernacht de stad in fietsen, sommigen amper in staat om rechtop te blijven. Jullie drinken je toch niet tipsy?" Ze moest lachen, nee, 1 of 2 glazen cola of jus met iets van alcohol gemixt, daar bleef het bij, net genoeg om vrolijk van te worden.  Om half 8 liep ze al de kamer op te ruimen (de meisjes kwamen om 9 uur) en de flessen drank kwamen op de salontafel, zo ging dat blijkbaar ook bij de anderen thuis. Dat ze niet op haar kamer wilden zitten snapte ik niet, nu voelden wij ons eigenlijk verbannen uit de woonkamer, hoewel, misschien voor de sociale controle er de volgende keer wel bij blijven, ik ben wel te porren voor een leuke film en lust dan ook best wel een Bailey’s. Grote kans dat ze dan wel naar haar kamer gaan. Ze gingen om half 1 pas de stad in op de fiets en kwam iets van 2  uur later weer thuis, dat zijn toch geen tijden. Gelukkig hadden ze geen regen onderweg gehad.

Het waait heel hard hier, de bomen hoor je ruisen als de branding en de toppen zwiepen heen en weer, heftig! De weinig overgebleven blaadjes vliegen horizontaal door de lucht. Er is ook behoorlijk veel regen gevallen, ik mis mijn regenmeter die nog in onze oude tuin staat, vandaag toch maar ophalen. Ook gaan we in het oude huis een plafonierre er af halen voor in de bijkeuken, dat is er nog steeds niet van gekomen; vandaar die sta-lamp in de bijkeuken. En dan de voordeurbel vervangen die kaduuk is, en de buitenlamp is ook heel eng aan het doen, lijkt wel een alarmlicht zo flikkert het.

Zo blijft er werk aan de winkel; gisteren heb ik eindelijk de bijkeuken naar mijn zin gemaakt, nu dat de voerbak en kattenbak er uit kon, deze hebben een plek gekregen in de garage. Het oude inklapbaar droogrekje Droogrekje heb ik opgehangen -wat een rotwerk, je kan er slecht bij met het inschroeven-, de diepvrieskast een kwart slag gedraaid en het tuintafeltje er uit gemikt,Bijkeuken_2 Bijkeuken_1  zodra de wind wat is gaan liggen zet ik dit tafeltje buiten bij het keukenraam, zodat de katten er op kunnen zitten. Ik heb daar ook al een tuinbank neergezet met een kussen er op, het staat onder een overkapping dus blijft het droog zolang de regen niet horizontaal geblazen wordt.

De strijkplank staat lekker uit het pad en ik heb fijn de ruiimte tijdens het strijken. Wat ik ook zalig vind: ik kan de overhemden nu makkelijk kwijt, zowel tijdens het drogen als met het strijken, ideaal. Dat krukje onder de kratjes waar de was gesorteerd in zit staat er even, ik weet niet of dit zo praktisch is maar ik moest er ergens mee heen.

En dan nog iets leuks maar gelijkertijd ook wel eng: ik ben al 2 kg afgevallen sinds we hier wonen; vanmorgen kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb batterijen in de weegschaal gedaan. Dit moet toch van het fietsen komen. Het motiveert me in ieder geval wel om dit te blijven doen, ook al is het afzien, en als ik nu buiten zie hoe de regen met bakken naar beneden komt en de weinige vogels met moeite tegen de wind in vooruit komen, hoop ik op snelle weersverbetering voor morgen. Ik mag toch wel een beetje een droog-weer fietser blijven.

0 gedachten over “indrinken

 1. Judith

  Fietsen is toch heerlijk Shirley. Voor mij is het onmogelijk met de auto te gaan. A: doe ik er zeker 2 keer zolang over en B moet ik dan parkeergeld betalen.
  helaas hoort natregenen er af en toe bij, maar in die bijna 5 jaar dat ik dat nu (kan) doen, ben ik pas een stuk of 10 keer echt doorweekt geraakt.

 2. Inge Slaats

  2 kilo afgevallen…. kan natuurlijk van het fietsen zijn, maar wat dacht je van dat gesjouw van jou de afgelopen weken??? Je hebt je een slag in de rondte gewerkt en nog steeds, zo te lezen, en geloof maar dat de kilootjes dan ook als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 3. Marie-Thérèse

  Afgevallen? Kun je maar zien wat weinig beweging we anders hebben. Ik hoop, dat je het eraf kunt houden. Flink verder fietsen, maar :o))
  Maar verhuizen en dozen sjouwen kun je helaas en gelukkig maar niet als gewoonte houden, tenzij je zo’n baantje zou nemen.

 4. Margeeth

  Natuurlijk heb ik makkelijk praten met kinderen van nu nog 9 en bijna 8, maar ik ga me straks toch echt niet uit mijn woonkamer laten verjagen door de kinders. Ik zou er de volgende keer gewoon bij ploffen, wie (de hypotheek) betaald bepaald. En ik heb net gehoord van ‘de deskundigen’ dat het helemaal fout is om kinderen gecontroleerd in jouw bijzijn als ouders (van wie moest dat ook alweer, o ja, van diezelfde ‘deskundigen’) te laten indrinken, dus dat wordt heel suf alleen maar fris. Getsiederrie, wat wordt het ons ouders toch onmogelijk gemaakt om op te voeden…..
  Fietsen is gezond hoor, ik heb zelf geen auto (ja DH wel, maar die neemt hem dus elke dag mee naar zijn werk), dus doe alles op de fiets. En dan neem ik ook nog uit principe nooit een lift of roltrap, moet je kijken hoeveel tijd dat scheelt bij de sportschool, tijd om te quilten…..