Spelen

Woensdagochtend reed ik voorbij Etten Leur een winterlandschap in, en bijna op plaats van bestemming net over de grens bij Tilburg was het zo sereen en mooi dat ik mijn auto even langs de kant van het landweggetje zette om te genieten van dit uitzicht.
E099E1DF-1DF1-4C3A-83F1-DC3D604D66C6
Ik gaf die dag een workshop quilten voor beginners aan een groepje van vier vriendinnen, het was hard werken voor de dames, soms frustratie omdat de draadspanning opeens prut was, of omdat het quilten niet zo netjes ging als gehoopt. Maar je krijgt het pas in de vingers door het veel te doen, kilometers maken, en niet zo streng zijn voor jezelf. En vooral niet te veel op proeflappen oefenen maar lekker in een echte quilt beginnen, ook al is dat moeilijk als je jaren aan die ene quilt heb gewerkt en het niet wilt verprutsen. Ik had de vorige dag een proeflapje gemaakt met wat voorbeelden, en omdat ik niet eerst op een andere sandwich had geoefend zie je hier en daar wat gestuntel. Het rasterwerk met orange peel had ik express niet vol gequilt om een beeld te geven hoe het opgebouwd was (er zijn meerdere wegen om dit motief te quilten, dit was er een van)
2E306E2B-94C0-4268-A8B0-341D267CF6D5
Na de lunch gingen de dames verder, ze gingen een zelf gekozen motief proberen, hier teken ik een vlinder naast de met kalkpoeder gestempelde vlinder, zo kon ze uitproberen wat ze het fijnst vond werken (getekend want duidelijkere lijnen)
44EE05D4-8CBF-4D0F-87C8-29D7B7EDA340
De gastvrouw maakte een foto toen ik heel even ging zitten
D09E27B4-7605-4F31-B55E-0F3999986644
Om drie uur was het mooi geweest, de concentratie en energie waren net als de sneeuw verdwenen en iedereen ging moe maar tevreden naar huis, maar wel met voornemens om de volgende dag verder te oefenen. Ik kreeg van de gastvrouw geheel onverwachts een quilt standaard die precies in de auto paste en nu in de woonkamer staat te pronken. Namens Jon ook bedankt, zo’n gaaf klimrek had hij net nodig.?
327C642D-8F95-40F1-87FE-6DE54F27FC18

5 gedachten over “Spelen

 1. Hannie

  Na dit verhaal ga ik toch maar weer eens proberen of het bij mij ook ooit lukt om zo mooi te quilten.
  Ik heb al heel wat tijd er aan gespendeerd, soms gaat het goed, vaak niet zo.
  Dus toch maar die kilometers maken dan.
  Bedankt voor weer een leuk verslag!

 2. Truus

  Je kunt wel zien dat je vaker met de machine hebt gequilt..lol.
  Mooie foto van jou en leuk om zo’n standaard te krijgen! He Jon!!
  Gezellige dag
  Groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ineke

  Wat vind ik dat toch knap, zo quilten met de naaimachine, ik wil het ook eens leren, maar zie overal beren op de weg. Wat een geweldig cadeau, zo’n quilt-rek.

 4. mieke

  Jij was gezellig bij M . ( denk ik )
  Je hebt een hele mooie proeflap , die foto heb ik opgeslagen voor de motiefjes.
  Fijn die standaard , bij mij hangt er altijd iets over heen.
  grtjs Mieke

 5. Renske

  Dat is wel een hele leuke foto van je.
  Leuk dat je een workshop gegeven hebt. Wat een mooie quiltrek hebt je gekregen. Je quilt hangt er ook mooi overheen.

Reacties zijn gesloten.