Soep met een luchtje

Zondag las ik op de blog van Supergoof over uiensoep, en aangezien ik hier een grote liefhebber van ben, liep het water me in de mond, ik kon de soep al bijna ruiken! Snel de garage ingedoken, op zoek naar ui, en hoera, 2 kilo rode uien lagen in de bak! Ui in ringen snijden, zachtjes laten fruiten in een grote pan, en onderwijl de 5 knoflookteentjes fijnsnijden. Toen de uien 20 minuten hadden gebakken gingen de  knoflookstukjes er bij, vergezeld met een theelepeltje Dille, altijd lekker! Na weer 20 minuten fruiten (laag vuurtje) ging de bloem erbij (net zoveel als dat je boter heb genomen), toen dat op hoog vuur was geabsorbeerd door het uienprutje, ging er een groot glas wijn bijen 1 liter koud water, alles in 1 keer, hoppa. En al roerend wachten tot het ging koken, 4 runderbouillonblokjes erbij en toen die waren opgelost mikte ik er nog een liter kokend water bij, en toen met deksel een beetje los van de pan nog een half uur laten pruttelen. Alleen al voor de heerlijke geur zou je dit doen! Nog een klein scheutje cognac erdoor, (kruiden)zout en peper, en smullen maar.

En toen, een paar uur later, begon het geurfeest pas echt. Zopje lag lekker op mijn schoot te slapen toen het eerste windje plots heel sneaky ontsnapte, en ik voelde alle nagels in mijn benen landen, hij moest zich duidelijk schrap zetten om deze chemische luchtaanval te kunnen weerstaan zonder weg te schieten. Getergd draaide hij zich om,  de andere kant op kijkend, en sliep weer verder, het volste vertrouwen hebben in de eenmaligheid, maar helaas voor het beestje floepte er weer eentje van tussen mijn samen geknepen billen naar buiten, echt, ik deed mijn best, maar hier tegen was geen enkele spierkracht opgewassen. Zopje zette zich af en sprong van mijn schoot op de grond en toen op de bank, om hoog en vooral ver van mij vandaan verder te kunnen gaan met slapen.

Ik heb 3 porties soep ingevroren, de rest zit in een pannetje in de koelkast, en ik ga er zo nog een kommetje van  nemen, het is maar dat jullie het weten.

0 gedachten over “Soep met een luchtje

 1. Klaske

  Hé ik loop helemaal achter, google reader is in de war , in 1 keer moest ik hier wel 7 blogjes lezen….
  Heerlijk hé,die uiensoep, is ook heerlijk met een fries droog worstje in kleine stukjes erdoor.Zo, ga nog even verder lezen…
  Fijne dag

 2. marion

  hihihihi ik zie zopje al naar je kijken……..

  wat kan je het smakelijk vertellen………..

  Ik krijg geen updates meer van je weblog, kom eens vaker zo kijken..

 3. Rose-Anne

  normaal krijg ik tranen in mijn ogen van het uien snijden, dit keer tranen van het lachen tijdens het lezen van dit geurige verhaal.

 4. creatievelingelly

  Geniet er van en heb lekker maling aan een ander.
  Ik probeerde in je archief te komen om te kijken of jij alle foto’s hebt. Ik ben tot mijn schrik erachter gekomen dat mijn foto’s er niet allemaal in staan en ik was er zo zeker van dat ze er wel stonden.
  groetjes Elly

 5. Babette

  Wat een bijzonder spinnemannetje heb je daar voor je dansen. Wel niet de Salsa, maar Shirley met hem kan je een zalig Flower Power dansje maken, Whahahaha!!!