Snap ik niet

Vanmiddag op de markt gekocht, voor €4,50, en dan liggen de bosuitjes en tomaten er niet bij

later liep ik door de supermarkt en rekende even met de prijzen die ik daar zag, ik zou dan bijna €10,- kwijt zijn geweest voor hetzelfde. Snap ik niet, waarom dat verschil?

Die grote vrucht links in een Pomelo, vooraan op het glazen schaaltje ligt een gepelde versie, en super lekker! Het is een hele dikke schil, en je moet het vruchtvlees ook uit de vliesjes van de partjes halen, maar het is zo de moeite waard; smaak zit tussen zoete sinaasappel en grapefruit in, niet zuur en een tikje bitter, maar ook weer niet te bitter. Ik pel zo’n vrucht, en dan neem ik 3 a 4 partjes om op te snoepen, en de rest verdwijnt in een zakje in de groentenla (blijft toch wel een dag of 3 nog goed), maar meestal haalt het de groenten la niet, de kinderen zijn er ook gek op.

Links achter is mijn favoriet onder de pompoenen, de buttercup, en de soep die ik er van maak is superlekker! Receptje staat helemaal onderaan.

Ik wil de Rose of Sharon quilt maken, ‘k heb de patroondelen al overgenomen en wil ze morgen op de achtergrondstof bevestigen. Voor de plaatsing van de delen op de stof moest ik even naar de copyshop gaan (staat ook in het boek) om de afbeeldingen met 200% te vergroten en af te laten drukken. Dan krijg je dus kleurenafdrukjes, die een rib uit het lijf gaan kosten, of zwart-wit waarvan je bij sommige delen amper verschil in kleur gaat zien. Ik snap niet waarom de makers van dit boek niet gewoon een patronenvel met al deze blokken er bij heeft gedaan, is een kleine moeite voor hen. Waarom niet gedaan? Ik ben ook een beetje pissig op mezelf dat ik vanmiddag voordat ik de stad in ging met de afbeeldingen niet even heb gekeken of de copyshop er nog is, want ik heb de halve stad afgelopen om er achter te komen dat de winkel was overgenomen door een ander bedrijf.

Nu ga ik maar de foto’s van de blokken overtrekken met patronenpapier, en dan in 4-en knippen en dan met onze printer op 200% afdrukken. Kijk, voor sommige blokken kan ik echt wel gewoon op het gevoel mijn plan trekken, maar ik moest en zou met block 1 beginnen, en daarin zit veel biaisbandwerk, en dat moet toch wel precieselijk gebeuren.

 

Vanmiddag liep ik dus in de stad, en het was druk, overal mensen die liepen te sjouwen met tassen vol cadeautjes, best wel gezellig om te zien. Meestal schiet ik er snel voorbij, als ik achter een stel treuzelaars loop, maar deze keer wilde ik toch wel meegenieten met hun discussie. Man en vrouw rond de 30, veel haar, opzichtig gekleed, hij flink aan de maat, zij als een naald zo dun en op superhoge hakken, beiden zwaar behangen met bling bling;  beiden met armen volgehangen met tassen van speelgoedzaken, en daarnaast hadden ze ook nog allebei een heel groot pak in hun handen, de man kon amper voor zich kijken en volgde het geluid van zijn vrouw, of de geur, want ze rook als een hoerenkast; het flesje was volgens mij flink uitgeschoten (of het moest op). De discussie ging over of ze nu wel genoeg cadeautjes hadden voor ’t jong, want op het lijstje stond nog veul meer, maar de man vond het welletjes zo, want, zo sprak hij -maar dan in plat Brabants-: “We benne al 2 keer naar de auto gelopen om te lossen, en ik ben niet van plan om nog een keer de garage te voet te verlaten, ons Chantalleke moet het er maar mee doen!”

“Maar een dvdtje ken toch nog wel”, probeerde ze, terwijl ze langs Free Record Shop liepen, maar haar man buigde niet, “Die download ik wel van ’t internet.”, “Ja, maar dan he je er niet zo’n leuk doske bij, meej zon fotto van de film!”, hij keek haar aan, even dacht ik dat hij erop ging slaan, maar nee, hij gaf haar gelijk en ze draaiden om, de winkel in. Alles veur ’t’jong.

 

Pompoensoep

1 pompoen, geschild, pitten verwijderd, en in vierkante blokjes gesneden

1 grote appel (elstar oid,), geschild en zonder klokhuis in blokken gesneden

1 grote ui gepeld en in blokken gesneden

2 tenen knoflook, geplet

1 liter water

3 kippen bouillonblokjes

chili poeder (de pittige) een halve theelepel (dus niet met een hoopje) of een mespuntje

Alles bij elkaar doen in ene hoge pan, 25 minuten laten koken en dan de staafmixer er door roeren, om alles lekker te pureren. Serveren met een beetje geraspte kaas en room, of enkel met geraspte kaas, of gewoon puur natuur zonder iets er in.

Echt super zalig en 0 punten als je niks toevoegt!