De buit is binnen

Suzanne stond naast me toen ik de vlop van Dorry open maakte,

 vol verwachting klopt mijn hart, en “Ooh wat zijn ze mooi en schattig!”, kirde ik, waarop Suzanne me vragend aankeek, “Gaat het wel goed met je mam? Zulke kleine lapjes, waarom heb je die nou besteld, wil je er over praten?” Wijsneus.

Dit een perfect maatje om mee te nemen in de tas, 42 lapjes van 2½x 2½ inch, voor een hexagon of tumbler, of…. mmmm, nee, ik zeg nog niks.

Ik zag dat de koekjes heel waren aangekomen bij Supergoof, en meisjes, het recept staat hier onderaan voor de liefhebbers.

Vanmorgen hoorde ik lawaai van bladblazers bij het huis, en ik snapte er niks van; mijn ventje zat boven te werken, en verder was er niemand ingehuurd voor tuinwerkzaamheden, dus gluurde ik door het raam, en zag 2 mannen van de sociale werkvoorziening lopen, al het blad bij onze voordeur en garagedeur de weg op blazend, zo lief! Ik liep naar de voordeur met de koektrommel, en wilde de mannen even roepen, tot ik achter onze auto’s nog een man of 4 zag werken; ojee, zoveel koekjes zaten er niet meer in de trommel, en ik deed zachtjes de deur weer dicht, ze hadden me niet gezien gelukkig.

Ventje riep vanaf zijn kamer wat er gaande was, en toen ik zei dat ik ze een koekje had willen geven als dank, zei hij: “Ben je nou helemaal besodemieterd!”

Kom aan de koekjes van mijn moeder, en je komt aan mijn ventje LOL.

Ik moet jullie namens Zipje bedanken voor alle beste wensen, hij slikt zonder dat hij het weet antibiotica, verstopt in plakjes vlees, hah, dat is voor het eerst dat dit werkt. En het gaat al een stuk beter, slaapt veel meer dan anders, maar dat kan ook komen van de Feliway stekker, die ik aan had gesloten toen Zopje hem zaterdagavond naar de keel vloog, en Suzanne ze met gevaar voor eigen vingers uit elkaar trok. Het spul in de verdamper zorgt ervoor dat ze zich relax voelen en geen drang tot vergelding hebben, of om sporen uit te zetten, het werkt echt, en als mens merk je er niks van.

En dan nog iets anders, ik zag tijdens het zoeken op YouTube een documentaire over Laura Ingels, ik wist niet dat zij ook echt had bestaan! Ze is de schrijfster van de tv-serie ‘Het kleine huisje op de prairie’ (en nu haken de mannen af), maar dat wisten jullie al, en wisten jullie ook dat het waargebeurde verhalen zijn? In deze documentaire laten ze ook wat quilts zien, leek me wel leuk om te delen met jullie

http://www.youtube.com/watch?v=6aWjbtWr66M&feature=player_embedded

Chocolade-noten koekjes

Voor 2 volle bakblikken (ongeveer 50 koekjes dus)

125 g roomboter

100 g kristal suiker

75 g bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

250 g zelfrijzend bloem of gewone kristalbloem (of Surfina van Soezie) met toevoeging van bakpoeder

snufje zout

125 g (max 150 g) bittere chocolade in stukjes (geen poeder want dat maakt de koekjes taai)

60 g (max 100 g) hazelnoten (of amandelen, ongezouten pinda’s of walnoten)

Verwarm de oven voor op 180º(hete lucht op 160º)

Roer of mix boter en suikers tot romige substantie, voeg ei erbij en klop nog even door.

Voeg zout en bloem erbij en klop of mix het tot een stevige deeg.

Voeg op het laatst de noten en chocolade er met een lepel door.

Leg op het bakblik (ingevet of bedekt met bakpapier) met 2 koffielepels hoopjes deeg ter grootte van een walnoot neer, maak het een beetje plat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes (2 cm).

Bak ze in 12 tot 15 minuten gaar en haal ze gelijk van de bakplaat en leg ze op een rooster (kaasschaaf werkt prima om ze af te halen). Ze zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, maar worden tijdens het afkoelen lekker bros.

Volgens mij -maar dat weet mijn moeder beter dan ik- kan je ze ook invriezen! Bij ons halen ze de diepvries niet eens.