Slowmotion

Het ging vandaag een beetje in slow-motion, het werken aan mijn kattenquilt. De vulling zit er op gestikt, om het tijdens het doorquilten een trapunto-effect te geven,Photobucket en nu moet ik alle vulling buiten de stiklijntjes weg knippen,Photobucket heel voorzichtig, om niet in de stof of het stikwerk te knippen, maar ik ben mijn lekkere schaar kwijt. Niet echt kwijt hoor, hij zal vast wel ergens rondslingeren, je kan ook teveel spul hebben, alsof ik dat nog niet wist. Morgenmiddag op de bee zal ik het knipwerk hopelijk afmaken, na de fitness en nadat ik Pfaffje heb opgehaald.

Even uitbollend van de stevige tegenwind op de fiets zakte ik voor de tv in mijn stoel, om al zappend bij Oprah te blijven hangen. Het ging over hoarders, een onderwerp waarvoor je mij wakker kan maken; een ruimte zien die er nog erger uitziet dan mijn naaikamer, heerlijk! Er was een Organizer, de mannelijke versie van Hilde, so to speak, en zijn verhaal en enthousiasme was zo aanstekelijk, dat ik tijdens de reclameblokken -gewapend met stofdoek en vuilnisbakzakje- ook aan het opruimen ging. Ik beperkte me tot de woonkamer, zodat ik wel weer optijd kon gaan zitten om het vervolg te zien van een huilende vrouw die op het laatst een haleluja moment krijgt, en waarbij Oprah zich richt tot de kijkers thuis met een paar wijze slotwoorden. Oprah klaar, en tevens onze de tv kast en het open deel van de wandkast klaar, afgestoft en netjes. Elke dag een uurtje deze man op tv en ons huis is een showroom! Oei, willen wij dat?

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de kledingkast morgen aan de beurt is.

0 gedachten over “Slowmotion

  1. Merel

    je schaar ligt vast naast het ont-tackertje :-). Leuk hoor trapunto dikke poezen, ik ben benieuwd hoe ie wordt! K zal morgen de filmpjes es bekijken.
    Groetjes, Merel