schoon in een wip

Ik zag het al hele maal voor me: ik open de ovendeur en trek zo de vellen aangekoekte vet van de wanden af. Niet dus. Het oppervlakkige vet kon ik er inderdaad zonder moeite met een warm sopdoekje zo afwrijven, maar de spetters op het raam en de aanslag op de wanden zat muurvast. Zelfs met een schuursponsje kreeg ik er geen beweging in. Dus nu plan B, de oven even goed voorverwarmen en dan op een onderste rooster staat een schaal heet water met een scheutje ammoniak en dit een dag in laten trekken. Dit was de tip van de dames van ‘Hoe schoon is jouw huis? . Alleen zag je ze dit bij binnenkomst doen en dan lieten ze aan het eind van de dag een blinkende oven zien. Dus als ik nu vanavond de oven open moet ik hem zonder problemen schoon krijgen. Ik zag in de Miele-folder een oven staan met zelfreinigende wanden, die neem ik!

Heerlijk weertje he, met al die regen zie je opeens alles supergroen worden, de stof is weggespoeld.