brillo

Nou zeg, zelfs met 6 uur inweken lukte het me nog niet om moeiteloos de oven schoon te vegen, wat een suffe tips zeg. Gewapend met een brillosponsje heb ik hem een heel eind schoon kunnen krijgen, nog niet alle zwarte plekken zijn weg, maar de deur is glashelder. Misschien dat ik me er morgen of overmorgen weer over ga buigen. Het wordt een prestigekwestie. Ik moet maar snel weer normaal gaan doen, me meer verdiepen in lapjes en quilts, veel leuker.

Nog een hele mooie quilt om te puzzelen, eentje die ik echt nog eens wil maken, zo sprankelend van kleur en best makkelijk ook, ook al zou je het niet zeggen zo op het eerste zicht. De puzzel maken is lastiger.

Weigelia Zie hier de Weigelia die lekker in bloei staat, niet zo’n volle struik als een paar jaar geleden, maar hij heeft ook een jaar mishandeling achter de rug en is nu eindelijk aan het opknappen. Zie links de gele daglelies die bijna bloeien, die ruiken zo lekker en bloeien zo lang! Hopelijk blijven de knoppen nog even dicht, het zou zonde zijn als ze veregenen.

Verder nog nieuws? Ja, Suzanne doet mee met de avondvierdaagse en had er -ondanks de regen van vandaag- heel veel zin in. Ik kreeg gisteren opdracht om vandaag citroenen te kopen; een halve citroen met hierop 1 pepermuntje en het geheel afgedekt met een katoenen zakdoek en sabbelen maar, het moest wel heel lekker zijn, iedereen op school sprak er over zei ze. En dus stond ze te snijden terwijl ik aan het koken was, en ipv 1 pepermuntje legde ze er 3 op, ‘meer is beter’ moet ze gedacht hebben. En een witte (dat moest persé) zakdoek ging er over en het geheel ging in een zakje. Flesje water in de tas, rolletje mentos erbij en klaar was ze.

Ze kon meerijden en samenlopen met een klasgenootje, alleen een beetje suf dat ik haar deelnamekaart waar elke avond op afgestempeld moet worden, hier heb laten liggen. Niet zo’n ramp, de moeder van haar klasgenootje is juf, en het zijn de juffen en hulpmoeders die mogen aftekenen, dus dat komt wel goed. Ze was net een half uur de deur uit toen de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, ’t is zonde. Gelukkig had ze wel een jas met capuchon aan.

0 gedachten over “brillo