schoolboeken gratis

Vandaag las ik pas de consumentengids die een week geleden op de mat viel en daar viel mijn oog op een artikel om de regering te overtuigen om de schoolboeken gratis te maken (iets dat in vele Europese landen heel normaal is). De consumentenbond wilt voor Prinsjesdag een petitie aanbieden, en hier op hun website http://www.consumentenbond.nl/schoolboekenveelteduur kan je de petitie tekenen. Ik ga het zeker doen. Vorig jaar hebben de kids boeken ingeleverd die ze amper hadden ingekeken en ook dit jaar zijn er boeken bij die de docenten opzij schuiven met de opmerking "daar doen we niks mee". Dat zijn wel boeken van 20 euro of meer!

Zou het dan ook niet mooi zijn dat alle kinderen hun boekenpakket dan gewoon thuis bezorgd krijgt? Ik hoorde gisteren van een brugklasser die blijvend hersenletsel heeft opgelopen omdat het op de fiets over de kop ging! De tassen zijn zo zwaar, dat is voor een volwassen man zelfs haast niet gezond om te tillen. Zouden ze hier op school op letten tijdens het klaarzetten van de pakketten?

0 gedachten over “schoolboeken gratis

  1. mo

    Goed idee van je om de petitie te tekenen. Ik ga de petitie ook tekenen voor de toekomst.

    Gratis en minder dik. Dan hoeven ze niet zoveel mee te slepen elke dag. Het is schandalig boeken die niet gebruikt worden aan te moeten schaffen.

    groetjes monique

  2. Mary

    ik heb “getekend” ! ik heb nu de kids op het MBO en het HBO, maar daar wordt je ook niet vrolijk van !!! Zoonlief voor 400 en dochter voor 1000 Euro !! en er kan tegenwoordig al zoveel digitaal………. volgens mij kan het gewoon ook stukken goedkoper !