sawtooth edge

De quilt van Evelien begint al aardig op te schieten, alleen het op maat snijden van de randblokjes hield zo enorm op; ik ben er bijna 2 uur aan bezig geweest om alle 164 blokjes te snijden tot 4" formaat -er  hoefde maar enkele mm’s van alle kanten af om ze mooi recht te krijgen-, ik voelde mijn arm wel zeg. Voor de foto heb ik de rand even losjes op de witte strook gelegd en tegen het middenstuk aan geschoven zonder op te meten. Evelien’s quilt so far, it took me more than 2 hours to squaire up the 164 squaires, my poor arm. The sawtooth border below isn’t attached to the white fabric yet, it’s posing for the photoshoot.

Photobucket  de rand komt aan alle kanten van de quilt, die van bovenaan ligt op tafel, klaar om tegen de witte strook stof gestikt te worden. En ja, toen ik zag dat ik de blokjes in de linker rij verkeerd om had gestikt, was ik niet erg blij, maar om ze nou uit te gaan halen, dat gaat me toch ook te ver. Ik hoop deze top morgen af te hebben, stof voor de achterkant heb ik al (grappige poezenstof) en ik geloof dat ik ook nog genoeg tussenvulling heb. The missing edge on top of the picture is lying on the table, ready to be sewn on to the white strip. And as you might have noticed, I stitched the blocks in the left border the wrong way around (they should look like the right border), but I’m leaving it like this. Nobody’s perfect. I hope to finish the top tomorrow, I already have choosen the backingfabric (a lovely cats print), and I even have enough batting, if I’m not mistaken.

0 gedachten over “sawtooth edge

  1. Arja

    hihi, ik kwam er bij mijn monsterquilt pas na het doorquilten achter dat een van de sawtooth edges verkeerd om zat. en niet zo’n beetje ook, gewoon hopsakee, een baan met driehoekjes naar buiten laten wijzen en de andere drie naar binnen. tot nu toe nog geen commentaar op gehad.