Ruik je het?

De lente komt er aan, volgens de nieuwsvrouw is het al lente, omdat het eerste kieviet ei is gevonden; barbaarse traditie om het legsel van het nest te plukken en aan een burgemeester te geven als een trofee. Zet hij het ei in een kastje, bij al die andere eieren? En die moeder kieviet dan, denken ze daar niet aan? Zielig.

Nee, dan 22 jongens op een veld achter slechts 1 bal aan laten rennen, en dan mogen ze nog geeneens aan elkaars shirtje trekken, of rollebollen over het veld, want dan wordt er gefloten; als de scheids het niet doet, dan wel het publiek. Zo brachten mijn ventje en ik het begin van de middag door in een skybox van het NAC stadion (Breda), mooi weer, zonnetje in het gezicht, geur van vers gemaaid gras, hapje, drankje, ach, het was vol te houden, en het leuke was dat ik nog lieve en dierbare mensen zag, die ik al een tijd niet had gezien. Ze waren ook nog eens blij mij te zien, dus dat is dan helemaal mooi meegenomen.

Thuisgekomen ben ik snel verder gegaan met mijn 3e Rose of Sharon block, wat is-ie mooi geworden, al zeg ik het zelf.
Morgen lekker doorquilten, en dan mag ik van mezelf nog een paar huisjes maken. Gisteren heb ik er weer 3 gemaakt,

het huisje zonder wat voor de ramen is het enige huisje dat ik met de hand heb gemaakt, op de workshop bij Dorry, in December.

De foto’s op deze blog heb ik rechtstreeks via mijn iMac geplaatst, om duistere redenen heeft iMac geen goede relatie met Photobucket en Flickr, tenminste, ik krijg het niet voor elkaar. Wel de speciale apps voor de iMac, die kreeg ik er zonder problemen op, maar met foto’s uploaden, daar doet-ie zo lang over, als het al lukt, en dan staan ze gescrabbeld in de Photobucket-album; middelste deel van de foto klopt, maar wat dan rechts moet staan, staat links, en wat links had moeten staan, staat rechts.  Diepe zucht, het zal me vast wel gaan lukken, uiteindelijk.

0 gedachten over “Ruik je het?

 1. marianne

  pffff bij jou moet wel erg veel ingevuld worden om een reactie te kunnen plaatsen. Ben al helemaal vergeten wat ik eigenlijk wilde zeggen. O ja, inderdaad een erg prachtige roos. Nadat ik het hele weekend met rozen ben bezig geweest, is het erg leuk om zo`n mooie applicatie op het blog tegen te komen. Ben benieuwd hoe je ze gaat quilten.Als je de vooruitzichten mag geloven gaan de lentekriebels deze week nog even door.
  Fijne zondagavond en groetjes van Marianne

 2. Anita

  Heerlijk he dat lentegevoel. Vandaag gewandeld en gefietst. Je roos van sharon is prachtig. Leuke huisjes weer.

 3. Annelies

  Het was vandaag een heerlijke dag en ja ik rook de lente toen ik in de tuin was.
  Een hele mooie roos en leuke huisjes heb je gemaakt.

 4. Marga

  Mooi je 3e rose, appliqueren vind het ontzettend mooi maar is nog steeds niet mijn ding. Leuke huisjes maak je ze op de S.F. De meeste van mij nu toe wel maar sinds kort pak ik de Grand Quilter {heeft een schaartje ingebouwd en het gaat ze lekker iedere keer de machine de draadjes af laten knippen in plaats van ik}

  groetjes,
  Marga♥

  1. Shirley Jacobs

   Marga, ik maak ze op de Pfaff, of op de Elna Lotus, net welke voor het grijpen staat. De SF’s gebruik ik minder, nu ik de Lotus heb.

 5. Hermie

  wat een prachtig blok heb je weer gemaakt, de huisjes zijn ook leuk,maar je blok vind ik super, net als de vorige 2

 6. Ines

  Ik rook hem ook al ;-))
  Voetballen is niet aan mij besteed, ik zit dan altijd driftig te handwerken 🙂
  Je rose is prachtig en je hebt er ook weer 3 mooie huisjes bij.

  Groetjes
  Ines

 7. Inge Slaats

  Wat een beauty van een applicatieblok! De kleuren en stoffen zijn zó mooi, dáár begin ik nou spontaan van te kwijlen (van cupcakes ook, hoor LOL)
  Je huisjes zijn ook lief!