Oh nee

Weer een goed gevulde dag, naast huishoudelijke bezigheden heb ik ook aan de Rose of Sharon gewerkt, en ik heb een hele wijze les geleerd vandaag, waarvoor een grote ” Oh verdorie, nee!”,  uit mijn mond glipte toen ik mijn blunder constateerde. Maar eerst was ik heel tevreden, toen na 2 uur stapvoets stikken de delen er op zaten, even pauze:
PhotobucketPhotobucket
op de close-up is te zien dat niet alles perfect is; op sommige delen was het veel terugnaaien, omdat er steken overgeslagen werden, en soms piepte zomaar zonder reden het onderdraad een stukje mee omhoog, maar hé, daar kan ik goed mee leven hoor. Het glitter garen van Superior Threads trekt zoveel aandacht dat je de foutjes niet ziet. Dus dit was niet mijn “Oh nee”  moment.

Voor het eten ging ik nog even lekker in de tuin aan de slag, de afgestorven takken van meerjarige planten verwijderen, het kattenkruid was net als de flox aan het uitlopen, en het rook toch zo lekker, en ook Zipje dacht hier zo over, hij lag te rollebollen over de plantjes.
PhotobucketPhotobucket
Na het eten was het tijd om door te quilten, en dat ging lekker vlot, een half uur later was het blok klaar, op de foto gezet
PhotobucketPhotobucket
en toen naar boven, om hem bij de andere 2 te hangen.
Photobucket
En ja, toen kwam de kreet: ” Oh nee! Hij is te klein!!!”  Snel naar beneden gerend om het boek te halen, en wat blijkt: ik heb het blok niet te klein gemaakt, maar de 4 bloemen op de hoeken hadden ietsje meer naar de hoeken toe gemoeten. Bloemen er af halen en opnieuw vastnaaien is mijn inziens geen optie, ik heb het allemaal al doorgequilt, en dat blijf je dan zien.

Wat is wijsheid? Ik ga het even aanzien, bekijk het later, als er meer blokken zijn gemaakt, en als ik dan nog een Oh Nee gevoel erbij heb, kan ik hem altijd nog opnieuw maken, en van deze maak ik dan een mooie kussen. Bij het volgende blok ga ik wel checken en dubbel checken, en ik ga een mal maken van het eerste blok, (dat hetzelfde formaat heeft als het 2e).

0 gedachten over “Oh nee

 1. creatievelingelly

  Oh wat frustrerend. Overigens: ik zie het niet.
  Ben benieuwd wat uiteindelijk je keus is, op nieuw maken of laten zitten.

 2. mieke

  Ik weet niet hoe de andere blokken eruit gaan zien en hoeveel blokken het totaal is. Maar misschien kun je bij een paar blokken ‘ bewust ‘ een stukje uit de hoek blijven.
  Succes.

 3. Else

  Morge Shirley, je hebt gelijk misschien valt het straks helemaal weg als alle blokken af zijn! Fijne dag, knuffel Else

 4. Anita

  Zo op de foto is het niet te zien. Ik zou maar wachten tot je de anderen klaar hebt en dan besluiten wat te doen. Het zijn trouwens prachtige blokken.

 5. Ines

  Je zou op iedere hoek nog zo’n klein rondje kunnen appliqueren, dan zijn de hoeken weer gelijk.
  Ze zien er nu al erg mooi uit zo bij elkaar.

  Groetjes
  Ines

 6. Ingrid

  Ohhh, dat is wel balen.. maar als je het niet weet zie je het niet hoor.. zou toch de andere blokken eerst maken. Misschien is het een optie om een extra blaadje of randje langs de buitenkant van de bloem te zetten zodat het wat “wijder” wordt??? Ze zijn wel heel mooi hoor !!!

 7. marianne

  O jee, wat jammer nou, en ze zijn zo mooi. Het idee van Inez lijkt me wel wat. De onderste is eigenlijk van dezelfde maat met wat applicatie op de hoekjes. Maar dat is misschien wel lastig nu hij al gequilt is.. Voor een bijpassend kussen is hij trouwens ook erg mooi, als je het tenminste niet erg vindt om iets twee keer te maken. Succes ermee en groetjes van Marianne

 8. ansje

  Ha Shirley, Oeps ik herken dat gevoel…….
  Wat vind je er van om een ornamentje op de hoeken te plaatsen?Groetjes Ansje

 9. sylvia

  hehe, ik heb je weer gevonden! Waarom geeft mijn google reader jouw berichten niet weer…….net zo balen als jouw blokken die niet helemaal goed zijn!
  nou nee eigenlijk, die blokken zijn erger!!
  maar straks in het geheel komt het volgens mij wel weer goed!
  groetjes, Sylvia

 10. Nadia

  Wat een prachtige blokken! Heb ze op het Dottyweekend volgens mij in het echt ook al gezien. Misschien valt de afwijking straks wel helemaal weg als ie tussen de andere blokken verwerkt wordt….

 11. Truus

  Wat een priegelwerk, maar ook, wat mooi! 🙂
  En je kopfoto vind ik super. Ik wou dat ik Nickie zo op de foto kon krijgen. Helaas houdt mijn stresskipje niet van camera’s. ;-(
  OT Onder de categorie dieren vind je Nickie. 😉

 12. marion

  wat een oooh nee moment. Ik denk dat je het niet gaat zien maar als het je stoort heb je zeker een mooi kussen.