RR en gevonden cadeau

Zo tussen het stikken van de blokken door was ik gelijk ook bezig met het opruimen van de boekenkast, ik had teveel werk die rommelige kast weg te knippen of te paintbrushen als ik een foto van mijn quilts wilde laten zien, en opruimen was een betere -longterm- oplossing. 3 Grote boodschappentassen vol boeken zijn er uit gegaan, eentje om elders op te bergen, en 2 om weg te brengen naar een 2e hands boekwinkeltje. Nee, daar zitten geen quilterige boeken bij, wees maar niet bang. De quiltboeken heb ik nu boven de pick-up gezet, makkelijker om iets te zoeken zonder op je knieën te moeten gaan.

Photobucket

Het jammere van deze boekenkast is dat hij te klein is, gelukkig zijn de schappen diep; als je goed kijkt kan je zien dat achter de voorste rij boeken nog een rij staat. Ik hoor Hilde van Yourganize al zeggen: "Of je gooit nog meer boeken weg, of je schaft nog een kast aan." Ik kan ook nog meer boeken in de opslag -lees garagekast- opbergen. Nee, geen goed idee?

De stapeltjes blokken zijn nu allemaal gedubbeld en doorgestikt, en morgen kan het grote uitleggen beginnen. Eerst wilde ik dat vanavond al gaan doen, maar kijk eens wat ik tussen de quilttijdschriften in de kast vond: het cadeau dat ik van mijn ouders had gekregen met mijn verjaardag, een half jaar geleden. Ik was het sindsdien kwijt, schaamde me rot, maar had wel het vertrouwen dat het wel weer boven water zou komen. En ja hoor, de Quiltklok is weer terecht.

Ik moest toch lachen toen ik klaar was met het laatste blok stikken, ik keek naar de klos en zag dat hij leeg was, je ziet nog net het uiteinde van het draad links richting spanningsplaten gaan. Goed he? Maar ik heb hier nog een halve klos van klaarliggen, ik ben dus ook hier restjes aan het opmaken. Ik ga morgen zowel aan de ragtime werken als ook aan de quiltklok, zo tussen het uitleggen van de blokken en stikken van de rijen. De Quiltklok is te koop in de Parel, in Groede, voor wie geïnteresseerd is.

Photobucket

En wil je weten hoe ik die ragtime maak, kijk dan ook maar hier Het lijkt een heidens karwei, zeker als je het zo opgesomd leest, maar je moet er gewoon aan beginnen, echt, met een paar dagen heb je een affo! Je kan hem ook van gewone gladde katoen maken, dat ziet er net zo leuk gerafeld uit, alleen eentje van flanel is dikker en voelt wolliger aan, en dat maakt dat een ragtime van flanel een hoog ooooh-gehalte heeft.

Het water staat nu ook bij Melton (boven Melbourne) in de achtertuin van mijn zus, de rivieren aldaar zijn ook overvol, en de waterreservoirs zijn in geen decennia zo vol geweest. Rens maakt het goed, zo kreeg ik een mail van haar, ze woont buiten het overstromingsgebied. Van mijn broer kreeg ik deze link, met fantastische foto's, zielig van al die katten op de veranda, nu maar hopen dat de muisjes daar ook naar toe vluchten. Fat chance.

0 gedachten over “RR en gevonden cadeau

  1. Annelies vdB

    Iets kwijt raken gebeurd ons denk ik allemaal. Het kan echter bij mij zo’n onrust geven in mijn hoofd. Je blijft zoeken. Fijn dat je de quiltklok hebt gevonden.
    Wat schiet je op met je blokken !

  2. liesbeth a

    Wat een geluk dat je zus buiten het overstromingsgebied woont. Ik ben het aan het volgen via de computer. Wat een overweldigende foto’s zijn er te zien.
    Leuk dat je het cadeau weer hebt gevonden. Zo zie je maar dat opruimen ook nuttig kan zijn.