Raggy Romance

Jaaah, ik ben weer aan een nieuwe quilt begonnen, de lapjes lagen al heel lang klaar om gebruikt te worden, bij elkaar gespaard; ik had een paar jaar geleden bij de Parel een serie gekocht van Maywoodstudio, en bij Quiltshop Leur heb ik in de loop der jaren uit de stalenbak bosjes flanel gevist van dezelfde serie, en een paar maanden geleden heb ik op de markt nog een paar donkere flanellen aan de meter gekocht, toen was ik er samen met Miranda. De koopman was bijna los wat flanelletjes betrof, hij had een goede dag zullen we maar zeggen.

Zopje's dag begon vanmorgen ook heel goed:

Photobucket

Vanmorgen na huishoudelijke taken ben ik dus weer gaan spelen met nieuwe lapjes, ik ging weer een ragtime quilt maken, had ik mezelf gisteravond beloofd, het zou toch de rest van de week regenen, dus geen tuinwerk. (mijn gedachten gaan uit naar de arme Aussies -waaronder Linda– in Queensland

we gaan verder met de flanel:

Photobucket Na een stevige 2 uur snijden en een korte pauze, ging ik de tussenvulling te lijf met het rolmes, deze blokjes sneden zo makkelijk, dat ik opeens door de vulling heen was. Oeps, dat was 3 meter van 150 cm breed, dus een beetje overenthousiast geweest. Nou ja, dan heb ik er voor het volgende project weer klaar liggen. En na het eten ben ik de lapjes 2 aan 2 gaan sandwichen, ik heb de tip van Merel van harte genomen, en heb voor beide kanten zoveel mogelijk hetzelfde stofje genomen, en waar dit niet mogelijk was, koos ik voor dezelfde kleur. Op deze manier ga ik aan de achterkant zonder op te moeten letten geen ophopingen van dezelfde kleuren krijgen.Photobucket Mooie kleuren he, links zijn de lapjes van de markt, rechts zijn die van de Parel en Leur. Na een paar uur van sandwichen en stikken, ben ik toch wel nieuwsgierig en leg wat k al gedaan heb op de grond. Ik draai me om om de rest te pakken en wie ligt daar zich te wassen? Zopje!

 

Photobucket Hij heeft wel smaak, zacht en mooi.Photobucket

Morgen ga ik er lekker aan verder naaien, maar ik maak me geen illusies dat-ie nog voor het weekend af komt. Ik heb veel restjes over, daar ga ik een gewone patchworktop van maken, dus met de naadjes naar binnen.

0 gedachten over “Raggy Romance

 1. MARGA

  Hoi Shirly

  Leuk om al die AQ te zien op de andere blogs. Ook bij jou zijn de kleuren weer totaal anders. Ik vind het wel heel leuk om te doen maar ga denk ik de ganzen rand toch met de machine doen.
  De andere randen doe ik vaak s’avonds bv. bij de Tv.
  Want ja wij quilters zien zo veel mooi’s om te maken.
  Veel succes met jou Raggy quilt.
  Groeten Marga

 2. miranda sol

  Verschrikkelijk om zo al die auto’s te zien verdwijnen in het kolkende water….. ben blij dat die flannelekes warmer aanvoelen! Ook ik ben lekker bezig….en de restjes bewaren hoor.

 3. Merel

  Zopje helpt je gewoon, hij denkt hij ze uit kan broeden die quilts van jouw. eerst al de Antieke ne nu de flanel, logisch toch? LOL.
  OMG dat filmpje van die flood, wat een kracht en snelheid, het ziet er beangstigend uit, en die mensen maar babbelen!
  Groetjes, Merel

 4. Renske

  Weer een vraagje van een beginneling. Waarom naai je vooraf de lapjes (3 lagen) stof eerst aan elkaar en dan later tot 1 quilt? Het ziet er mooi uit en gezellig dat Zopje komen helpen.

 5. Elly L

  Wat herkenbaar met die katten. Je draait je even om en hup ze liggen doodleuk op je werk en als je ze wegstuurt kunnen ze je echt aan kijken alsof ze willen zeggen: zeur niet zo

  Verschrikkelijk in Australië, wanneer houdt het eens op.

  groetjes Elly