rare gasten

Net terug van vakantie moest het gras nodig gemaaid worden, en gelukkig hadden we een droge dag waarop dit kon gebeuren, dus ik aan de slag met de maaier op de hoogste stand. Opeens hoorde ik tijdens het maaien een ploef, en nog voordat ik aan de padden kon denken -die hetzelfde geluid maken als ze door de bladzuiger opgezogen en vermalen worden- kwam er een zwarte wolk omhoog vanonder de grasmaaier. Instinctief liet ik de maaier los en stapte ver weg van de wolk. What the F was dat?? Toen de rook om m'n hoofd was verdwenen duwde ik de maaier naar voren en zag iets wat op een kapot gereden rotte aardappel leek, en toen ik goed keek, zag ik er vlak bij tussen het hoge gras nog eentje staan, paddestoelen! wie weet hoe ze heten, mag het zeggen. Met de grootste voorzichtigheid maaide ik om deze paddestoelen heen, maar af en toe had ik ze echt niet gezien tot ik de ploef hoorde en de zwarte wolk zag opstijgen, spooky!

Net zoals het geluid van deze uilen, de hoge tjietjiet roep en het zangerige tweetonige antwoord (zo denk ik altijd maar) gisteravond, tussen de stortbuien door, ik kan er uren naar luisteren, en deed het deze keer met mijn mobieltje om het geluid op te nemen, klik hier (even met rechts klikken en openen in een nieuw venster, want anders ben je mijn blog kwijt):

Download Uilen

Als je de speakers open zet, hoor je op het allerlaatst in de verte katten gillen, vast onze mannen.

En helaas, Tim heeft zijn rijexamen niet gehaald, hij maakte net teveel fouten, en toen hij de berm in moest rijden van de examinator -als onderdeel van het afrijden-, en deze merkte dat Tim dit met een vaart van 40 km wilde doen, stapte hij op de rem; hij had geen zin in modder op het dak, denk ik.

Tja, als je dit nooit eerder heb gedaan, ik snap het wel. Ik weet ook uit ervaring hoe gevaarlijk een berm is, toen ik na een uitwijkmanoeuvre (spookrijder) met minstens 80 km/u de berm raakte met 1 wiel, leek het of ik in een draaimolen zat, ik heb die ene rij bomen wel tig keer voorbij zien komen, en gelukkkig ontweken. En het enige waar ik aan kon denken? "Verdorie, nou ga ik de boot nog missen en kom ik te laat op werk.". Ik heb het nog gehaald hoor, behalve modder op het dak van mijn alfaatje junior 166 (ik bedoel natuurlijk 1600 junior, typefoutje) was er geen schade, en de spookrijder was hem gepeerd.

Photobucket kijk eens hoe stoer ik tegen mijn auto aangeleund sta; dat was in de tijd dat Starsky & Hutch op tv waren. Ik had toen nog geen rijbewijs (en wel al een auto), en maakte samen met mijn vader wel eens ritjes (ik achter het stuur), op stille wegen, en op het laatst ook van de Braakman af naar Hoek, en het laatste stuk reed er een politieauto achter ons, man ik heb toen zitten zweten! Maar de politie reed door toen wij in ons dorp afsloegen, gelukkig.

0 gedachten over “rare gasten

  1. Don

    Hé zus, het was een 1600 GT Junior dat je dat niet meer weet (en het gras zat tussen de band en de velg)

  2. miranda

    Inktzwam die ontplofte van kwaadheid….hihihi stakkertje…en die arme Tim….maar gelukkig heeft moeder nu voorlopig toch nog de auto onder haar beheer!

  3. Marie-Thérèse

    Bij ons in de familie heb je als je een man bent 2x nodig voor het rijbewijs, als vrouw lukt het meteen de eerste keer. Dus het kwam gewoon, omdat Tim geen vrouw is, hè :o) Volgende keer beter.