Free at last

Ondanks dat ik al om 9 uur mijn auto weg had gebracht bij de garage, en om half 11 bijna 3 kwartier afgebeuld werd door mijn fitness-coach, had ik toch het gevoel vrij te zijn vandaag, en wat doe ik als ik vrij ben? Dan mogen de meisjes ook vrij zijn, dus liet ik mijn bh achterwege toen ik me na de fitness ging aankleden. Lekker een detective gekeken tijdens het uitrusten (ik ben altijd kei-kapot na de fitness), Wallander stond nog op de dvd-speler, en wat was-ie weer spannend! Toen ik om 1 uur een telefoontje kreeg dat mijn auto klaar was, wilde ik eerst op mijn gemak mijn koffie opdrinken, bh aantrekken en dan de deur uit gaan, maar nog geen kwartier later kreeg ik een sms'je van Evelien, of ik ze om kwart voor 2 kon ophalen bij het station. Tuurlijk kon ik dat, maar als ik dan voor die tijd mijn auto nog wilde ophalen, dan moest ik wel gelijk de deur uit.

Pas bij de garage uit de auto stappend besefte ik me, dat de meisjes nog steeds vrij hingen, en ik droeg een hele dunne -zij het donkerbruin dus niet doorzichtige- bloes over mijn lange broek, en met een beetje tegenwind kwamen de meisjes wel erg goed in beeld. Ik voelde me ietwat opgelaten bij die gedachte, en liep naar het kantoor met mijn armen zo half voor mijn borst, mijn sleutelbos in beide handen vasthoudend, en hierbij mijn op en neer en heen en weer deinende borsten onder controle houdend.  Gelukkig waren de monteurs druk doende en zagen me niet, maar wat was ik blij weer in de auto te kunnen stappen, uit het zicht.

Photobucket

En weer een DPtje afgemaakt,(ben al over de helft), vanavond pas gedaan, en omdat iemand me vroeg hoe ik dit met de naaimachine paperpiecend voor elkaar kreeg, heb ik er een fotoshoot van gemaakt. Klik op foto als je vergroting wilt zien. Ik had dus al 17 DPtjes met de hand gemaakt, maar omdat ik tijdens de vakantie er niet een heb gemaakt, en ik toch deze quilt nog voor eind van de vakantie af wil hebben, heb ik besloten de rest met de naaimachine te doen. Serieus, je ziet het verschil niet als de hand genaaide DPtjes ook zijn gestreken.

Photobucket

Reynolds Freezerpaper kennen jullie vast wel, te koop in de meeste quiltwinkels, bij gebrek aan dit papier kan je ook het inpakpapier van een pak printerpapier nemen; het gaat er om dat er een glimmende 'was'achtige laag aan zit, dit is de binnenkant van het papier dat om een pak printpapier zit. Deze glimmende laag smelt bij verhitten vast op de stof, zonder residu achter te laten op de stof bij verwijdering. Hoe heter de bout, hoe meer het plakt, maar ook: hoe minder keren het zal plakken. Minder keren? Jazeker, ik kan een mal van freezerpaper soms wel 8 keer gebruiken, komt ook omdat ik niet op het papier stik, maar steeds er precies naast (uitleg komt zo).

Op de foto's die je hieronder ziet, zie je ook dat op de ene kant van het papier rode stippeltjes zit, dit zijn kleine stofdeeltjes, achtergebleven na het verwijderen van een vorige affe DP. Je kan dit er voorzichtig afkrabbelen, maar ik heb het voor de foto laten zitten, dan zie je goed welke kant de 'plakkant' is.

Photobucket

Teken altijd op de niet glimmende kant van het papier, ik heb de cirkel met een passer gemaakt, en toen ik de lijnen had getekend heb ik met een speldje en liniaal deze licht ingekrast, zodat ik ze daarna makkelijk scherp en in rechte lijn kon omvouwen. Voorkom dat de hete bout rechtsreeks op de glimende kant van het papier in aanraking komt, de bout wordt vies en kan vlekken achterlaten op de stof!

Op deze manier stik je alle delen vast, let op met omklappen en vaststrijken van het lapje, dat je het lapje glad omslaat zonder valse plooien of 'zakjes' er in te maken, en ga ook niet duwend vaststrijken, want dan kan het gaan vervormen. en je stikt dus naast het papier. Oké, ik raak ook wel eens met een paar steken (of meer dan een paar) het papier, en dan moet je later heel voorzichtig het papier lostrekken zonder het stikwerk te beschadigen.

Kijk uit met lostrekken van papier, dat je niet de rafelranden mee lost trekt; als de stof lastig los laat, dan heeft de strijkbout iets te heet gestaan.

0 gedachten over “Free at last