ragtime quilt

Het quiltje waar ik nu aan begonnen ben is een ragtime van flanel, het ‘moet’ nl vrijdag af zijn en ik heb gisteren niks kunnen doen, terwijl ik het wel had gewild. Het blauwe vierkantje met leeuwtje is op de rood/bruine stof gestikt, omdat ik stof tekort kwam heb ik het zo gedaan om niet dezelfde donkere lapjes geschakeld te hebben. De middelste blokjes (aubergine rood en zwart/rode) heb ik overal zo op de achterkant zitten, best mooi.

Photobucket vanmiddag had ik al alles gesneden, stukjes van 5 inch, en vanavond op de bee heb ik ze allemaal per paar aan elkaar gezet. Dat gaat even uitzoeken worden om het een beetje eerlijk te verdelen. Ik heb 56 setjes van 2, dus 112 blokjes, rondom ene halve inch naad dus ik houd 4 inch per blokje over. Hij gaat gewoon 10 blokjes breed en 12 blokjes hoog worden, 96 cm breed en 115 cm hoog. Daar past een 2 jarige wel onder.

Op de bee liet een dame haar weefquilt zien, ze had de workshop bij mij gevolgd, is het niet geweldig mooi wat ze heeft gedaan!

Photobucket deze foto is niet van bijster goede kwaliteit, omdat ik de kleine digi bij me had, om het sjouwen zoveel mogelijk te beperken. De donkerste banen zijn dus donkerblauw!