raar volkje

In de BN de Stem van vandaag staat dat Nederlanders een toiletbezoek als meest gelukzaligste moment beschouwen, met een goed gesprek op de 2e, en de natuur op de 3e plaats. Wat zijn dat nou voor mensen die dit als antwoord geven, vraag ik me dan af, terwijl ik dit lees. Of bedoelen ze hier eigenlijk iets anders, maar zijn ze te preuts om het beestje bij de naam te noemen? 

Photobucket

"Een toiletbezoek" een gelukzalig moment noemen, daar kan ik me wel wat bij voorstellen, in bepaalde situaties;

*  voor het eerst in tijden lekker poepen zonder last te hebben van die pijnlijke aambeien, oooh, da’s lekker.
*  druk druk druk met boodschappen doen, en dan aan het eind van de dag bij thuiskomst eindelijk op de wc gaan zitten en alles los laten, aaaaah, da’s lekker.
* 3 weken op een landelijke camping in Frankrijk hurkend je behoefte moeten doen, met soms natte voeten als gevolg, en thuisgekomen plaats nemen op een normale wc, jaaah, da’s lekker.

Photobucket

Maar hiermee komt het bericht van een tijd geleden in het journaal, dat Nederlanders het gelukkigste volkje van Europa (of van de wereld?) was, wel in een heel raar daglicht te staan. Want een toiletbezoek is toch wel een heel egocentrische bezigheid, het draait immers alleen om jou en ja, wat er uit komt willen we ook graag nog even inspecteren op kleur, (geur liever niet, zeg) en  consistentie, en zijn soms ’trots’ op een figuur die te zien is.
Ik draaide vandaag bv een hele mooie &, – een kwestie van genoeg drinken, zodat de drol nog mooi soepel is- en soms zou je wensen dat je dit gewoon kon delen met de familieleden; vroeger, toen de kids heel klein waren, deden we dit wel eens hoor, dan riepen ze iedereen er bij om die mooie vraagteken te komen bewonderen, of het guldenteken☺). Kinderlijke vreugde dus. Zou de krant het dan toch bij het rechte eind hebben?

Photobucket

0 gedachten over “raar volkje

 1. Inge Slaats

  Eigenlijk kom ik elke dag wel even langs hier, nu door “druk, druk, druk…. (belachelijke, te veel door iedereen gebezigde uitdrukking, maar vooruit maar…..) een paar dagen niet en dan gebeurt er meteen van alles! Pfieuw….. eerst zie ik die blote billen, prachtige billen, dat dan weer wel en dan een heel verhaal over toiletbezoek, ach je kan het maar ergens over hebben hè, leuk verhaaltje, ik heb hier in ieder geval zitten lachen. Helemaal niet gelachen om dat been van jou, yak, dat ziet er niet uit zeg. Ik hoop voor je dat het gauw wat minder wordt, dat de antibiotica dus maar 14 dagen nodig heeft. Sterkte ermee.
  En wat lees ik nog meer? Je blog bestaat 4 jaar en 7 dagen, GEFELICITEERD! En hier moest ik bijna van huilen…..ga je een cadeautje uitdelen en uitgerekend op deze heugelijke dag reageer ik niet, sterker nog ik was er niet eens, boeh…… Oh melig ben ik weer, hoor. Niks van aantrekken, het cadeautje ziet er kleurig en leuk uit, de winnares bij deze nog van harte!
  Oh ja, wil ik ook nog even zeggen: fijn dat Tim weer beter is en Evelien van harte proficiat met het halen van haar rijbewijs! Heeft ze al in mama’s auto rondgetoerd???
  Nou dáááág maar weer en fijn weekend hè! Ik zal niet meer zo lang wegblijven, ik haat het als ik dingen mis LOL

 2. Ada

  Ik kan hier natuurlijk niets van zeggen, want ik schreef gisteren nog dat alles wat bij jou thuis gebeurt interessant is 🙂
  Ada

 3. Arja

  Van Kooten en De Bie hebben een prachtige sketch over het WK letters poepen.

  Overigens typisch Nederlands om een wc-pot te hebben met een vlak stuk in de pot waarop je je letter nog even kunt bezichtigen voor-ie doorgespoeld wordt. Bij mijn weten kennen ze dit over de grens niet. Nadeel voor ons is remsporen, voordeel is het ontbreken van de plons.

 4. margeeth

  Het schijnt dat er door dat vlakke stuk in Nederland relatief minder mensen sterven aan darmziekten. Dat je dus na gedane arbeid het resultaat inspecteert en dan zo schrikt dat je je naar de huisarts spoed, met een tijdige behandeling als resultaat. Moet die huisarts alleen niet meedoen aan de meest favoriete sport in de gezondheidszorg, “wachten of het misschien vanzelf weer overgaat”.