steekje voor steekje

een oplettende quiltster wees me op een verdraaide blok dat verder geheel onopgemerkt was gebleven in blogland, en ik liet het aan Suzanne over wat ik er mee moest doen: uithalen of zo laten. Ze koos voor het laatste, ze vindt het wel stoer, vooral omdat er in Tim’s quilt ook een blok verdraaid zit. A quilter’s eye caught this mistake in the border of the quilt, (or is it the other way around and is it the mistake that catches the eye?) I missed it completely. I left it up to Suzanne to tell me what should be done, undo the error or leave it, and she choose the last option. She thinks it’s kinda cool, Tims quilt also got an upside-down block.PhotobucketPhotobucket  Laughter, ik kan er geen genoeg van krijgen, afgemaakt tijdens tv luisteren, en toen ben ik gelijk verder gegaan met Togetherness. Leuk werk, maar ik krijg een beetje kramp in mijn vingers van het vasthouden van die kleine lapjes. Na deze moet ik nóg 5 van die kleine blokjes maken.Photobucket

I finished Laughter while listening to the tv and Togetherness is almost done, 2 down, and only 5 to go. The only downside with these blocks is my fingers cramp up after a while.

Ik zit tijdens Amerikaanse misdaadseries altijd op te letten of ik quilts zie hangen of liggen, en gisteren zag ik tijdens de Law& Order SVU (met Olivia) 2 quilts in een ‘ondervragingskamer’ hangen; een niet om te gillen zo mooi cathedral window, en een wel om te gillen zo mooie log cabin. Die log cabin was zo verrassend mooi -vond ik- omdat hij gemaakt was in pasteltinten. "Wie heeft die quilt gemaakt", vraag ik me dan af. Ik heb er van tv af een foto gemaakt, is-ie niet geweldig?

Photobucket

Do you ever notice crime-scene-episodes where quilts are showing? Yesterday there was a Law& Order’s SVU, and in the interviewroom -looked like a familyroom- I saw 2 quilts, a cathedral window and a stunning log cabin quilt. The stunning thing about this log cabin was that it was made out of pastels and the outer border was done with all small strips of red/white fabrics sewn in a row. Who’s the maker of this quilt, I wonder. The episode was about a twin, a boy and a girl, but the girl was born a boy and she did’n know it.  

Lian won een paar dagen geleden de give-away ter ere van mijn weblogs 4 jarig bestaan, en omdat Lian het pakje vandaag al heeft ontvangen en zelf geen weblog heeft, heb ik er hier een foto van haar cadeautje, het staafje in plastic is een heerlijk ding, een telescopische magneet, ooit bij Nordic Needle gekocht.Photobucket  Today Lian received my present and because she hasn’t got a weblog I’ll show you what she got. The fabric and red heart tape measure speak for itself, but the silver thing in plastic is a wonderfull item,not for sale in the Netherlands. It’s a magnet wand I bought it at Nordic Needle         

0 gedachten over “steekje voor steekje

 1. lian

  Bovenstaand verhaaltje mag dan over ’n verkeerd blok gaan; het pakketje wat ik vanmiddag van je kreeg was helemáál niet verkeerd! Heel erg bedankt! Voor nieuwsgierige mede-lezers; ik kreeg 9(!)heel mooi op elkaar afgestemde lapjes, ’n rolmaatje en ’n uitschuifbare magnetische naalden”prikker”, waarvan onze héle quiltclub veel plezier van zal gaan hebben…
  Súper!

 2. margeeth

  Inderdaad een mooie quilt. Maar, dit is geen ondervragingskamer hoor, die zijn in die serie nl altijd grijs, grauw en deprimerend (om de verdachten te demotiveren?).
  Ik keek gisteren een stukje inspector Lindley (op Canvas, een oude) en daar was ook een quilt te zien, op het bed van een verdwenen jongetje.

 3. Inge Slaats

  Oohhh, wat een leuke dingen heb je gegeven aan Lian. Nu vind ik het nog “jammerder” LOL dat ik die dag niet gereageerd heb. Niet dat ik dan de gelukkige zou zijn geworden, zéér waarschijnlijk niet, ik ben wat dat betreft niet zo’n geluksvogel, maar toch……..
  Leuk, dat Suzanne het stoer vindt, dat verkeerde blokje en makkelijk voor jou!
  Ik kijk heel weinig televisie, hij staat hier wel elke avond aan, maar ik luister dus alleen maar, maar ik ga toch af en toe eens een blik werpen. Wat leuk, als je dan quilt tegen komt.
  Wat zijn jouw stitcherieën toch altijd prachtig, zulke mooie gelijke steekjes, om jaloers op te worden!