gemene beet

Zo, en nu dat de ‘iets te vieren’ actie ook afgerond is, en de winnares of nog onwetend is of zich in totale staat van shock bevind -totale staat van ontbinding wilde ik eerst schrijven, hoezo teveel misdaadseries kijken/lezen?- nu kan ik op een gehele andere orde overgaan, nl die van "wat heb ik nou aan mijn been hangen?" (en ik beloof jullie, na deze blog komt er weer iets ‘normaals’, in zover er ooit iets normaals kan gebeuren in het huis van Zipje en Zopje.)

Photobucketweten jullie nog van die teek die gezellig met me onder de douche ging, 2 of 3 aug.? De beet is nog te zien als een rode ‘pukkel’. Rond deze plek zat eerst een rode plek ter grote van een ouderwetse rijksdaalder -voor de jonge lezers: dit was een munt uit de gulden tijdperk in de vorige eeuw, het zou nu €1,13 waard zijn.- Deze ronde plek bleef een week keurig rood en redelijk rond zonder scherpe begrenzing, dus maakte ik me geen zorgen what so ever. Ik had ook wel wat anders aan mijn hoofd.

Tot er 3 dagen geleden naast die rode plek een andere rode plek zich begon te ontwikkelen, ovaal en jeukend en brandend. En eergisteren zag ik daar -in die ovale rode plek- een iets kleinere donkerdere ovale plek zitten die langzaam aan wel scherp begrensd wordt. Op de foto zie je deze plek ook nog eens links naast mijn been, dit is met photoshop gedaan om even aan te geven naar welke plek jullie moeten kijken, nou ja moeten….moeten, mógen kijken; dus in het echt zweeft dat lapje vlees daar niet.- Getverderrie. Ik hoopte dat de antibiotica welke ik de laatste 2 dagen al gebruikte voor mijn luchtweginfectie ook deze plek ook zou aanpakken, maar helaas.

Photobucket

Dus heb ik vanmorgen de dokter gebeld en na rijp beraad -ahum, hij wilde me eerst gewoon nog en paar weken laten bungelen in de ‘wetenschap’ -of hoop- dat het vanzelf over zou gaan; jaja, dat kennen we (zie blog dec. jan.’06 enz)- is er toch voor gekozen om het te behandelen als zijnde Lymes-besmetting. Ik heb andere antibiotica gekregen die ik 2 weken lang moet slikken, en daarmee zou de Lymes weg moeten zijn. Ik hoor net van mijn wederhelft dat hij had gelezen dat er ongeveer een half jaar geslikt moet worden om het uit te schakelen, maar misschien is dit pas in latere stadia; dus als de huisarts terug van vakantie is, zal ik daar eens over navragen; ik krijg visioenen van kluitjes en riet. En nu maar hopen dat die rare plek op mijn been ook net zo snel weer weg gaat. Je zou er toch gek van worden?

Photobucket

0 gedachten over “gemene beet

 1. Jantine Urban

  Ik hoop dat het aanslaat. Vreemd dat die dokter het nog wou afwachten… Mijn schoonmoeder kreeg direct antibiotica mee en had het nog maar een paar dagen…
  Gelukkig weet jij van op je strepen staan…

 2. Lutgart

  Shirley,

  oppassen geblazen! Ik ben ook iets voorzichtiger geworden! Blijven op controle aandringen, bloed laten controleren, maar nu ook weer niet paniekeren!
  Sterkte

  Lutgart

 3. margeeth

  O nee, he, wat vervelend. Hopelijk slaat de antibiotica goed aan en verdwijnt de plek (op zich logisch dat je keel-antibiotica niet hielp, dat zijn hele andere bacterien).
  Groot gelijk dat je er gelijk bovenop zit, in mensen laten afwachten zijn ze hier in Nederland helaas tenenkrommend goed, soms kan het geen kwaad, maar soms ook met grote gevolgen.

 4. Ada

  Wat naar nou weer. Goed dat je bij de dokter aandrong.
  En wat ‘normale’ stukjes betreft, ik vind alles leuk dus blijf maar gewoon schrijven wat er allemaal gebeurt in huize Zip en Zop:)
  Ada uit Engeland

 5. Ingrid

  Wat een rare gedachte van die huisarts??? vanzelf wel over gaan.. nou jaa… terwijl iedereen weet dat Lyme iets heel naars is.. blijven controleren en direct terug naar die man !!! sterkte!!

 6. miranda sol

  Getver Shir, inderdaad erachter aan gaan. Vraag hem maar eens of hij zich ook zo laat afschepen als hij zo een been zou hebben. Sterkte ermee en gelukkig leven je blog vriendinnen mee niet. Knuffel vanuit het zomerse Virginia