Quilttentoonstelling Rijswijk

Toen ik vanmorgen om 9 uur uit bed rolde was ik niet van plan naar Rijswijk te gaan deze dag, ik voelde me lui en wilde eigenlijk alleen maar genieten van het mooie weer, maar tegen 1 uur begon het toch wel erg te kriebelen. Toch maar gegaan en geen centje spijt ervan gehad. Rw5 Wat hingen er mooie quilts en wat stonden er veel quiltwinkeltjes, Rw4 een walhallah voor mij en vele quilters met me, Rw2 maar ook een doolhof Rw3 als je je hoofd er niet bijhield.

Het viel een man op die bij een standje stond, en toen ik voor de derde keer in korte tijd verdwaasd langs liep sprak hij me aan en vroeg of ik iets zocht. "Mijn richtingsgevoel ben ik kwijt, het moet hier ergens liggen", zei ik grijnzend, en toen ik een quilt zag die ik nog niet herkende: "haaa, die ken ik nog niet, daar ben ik dus nog niet geweest", en hij moest lachen. Toen ik nog geen 10 minuten later weer de verkeerde afslag had genomen en zijn standje zag draaide ik gelijk om, hij was in gesprek met een klant en stond gelukkig met zijn rug naar me toe.Rw8 Rw6 

Vrij snel in het begon zag ik al een mooie maat snijmat voor geen geld, 6 euro maar voor een mat van 45x 30 cm, en die heb ik gelijk gekocht, want zie later maar het winkeltje terug te vinden! En toen zag ik deze uil: Buit4is het geen snoepje? Amper 4 cm hoog als broche op te spelden. Helaas verkochten ze niet het patroon, ze verkochten de broches voor een uilenfonds als ik het goed heb begrepen.

Ik ben een paar keer bekenden tegengekomen, maar heb niet te lang staan praten, met al die indrukken in mijn hoofd kan ik me toch niet goed concentreren op een gesprek en ga dan onbenulligheden vragen en vertellen, en mijn ogen dwalen dan ook steeds af, heel onbeleefd.

Toen ik klaar was -lees: het geld op en mijn pinpas bijna versleten- en ik naar buiten wilde gaan, moest ik eerst de weg vragen ☺ en toen ik langs de knutselzaal liep bedacht ik me dat ik een organiser wilde hebben die sommige dames op het quiltweekend ook bij zich hadden. Na een kwartier zoeken -want het was niet 1 kleine zaal maar een paar héle grote zalen- vond ik bij deze zaak de organisers die ik zocht, ik was zo blij als een klein kind!

Buit3ik heb 3 kleintjes gekocht (2 voor de meisjes, Tim hoefde niet dus staat die andere naast mijn pc) en 2 grote (1 voor mams) en gelukkig deed mijn pinpas nog 1x wat hij moest doen. Met mijn handen werkelijk propvol tassen en tasjes liep ik naar de garderobe, en bijna met mijn jas tussen mijn tanden liep ik naar de auto, die gelukkig vlakbij geparkeerd stond, wat was ik blij dat ik kon gaan zitten! Om half 6 was ik thuis na een vlotte rit, morgen ga ik nog lekker nagenieten van deze middag door in de 2 boeken te bladeren die ik heb gekocht.

Lapjes heb ik ook gekocht, Rw1 zwarte en 6 witte, de witte zijn voor de hexagonnen, ik heb daar al zoveel van het zelfde witprintje in zitten. Het buidelklemmetje smeekt om verwerkt te worden in een rozenachtig buideltasje, ik denk dat ik een make-up tasje voor mezelf ga maken. Het goudelastiek is voor de heb, de zwarte glinstergaren ter decoratie van een quilt, ooit, en de Micro Stitch tacker ga ik morgen uitproberen op de diamond roses.    

0 gedachten over “Quilttentoonstelling Rijswijk

  1. dineke

    Voor iemand die eigenlijk thuis wilde blijven heb je goed je slag geslagen Shirley. Mooie dingen.

  2. Erica

    Hihi, ik ben blij dat ik niet de enige ben die constant langs dezelfde winkeltjes liep en de weg kwijt was. Heb daardoor wel het gevoel overgehouden dat ik maar de helft van alle tentoongestelde quilts heb gezien en niet alle winkeltjes, maar alla….