Quilting Girls Day Out

Vanmiddag heb ik een deel (ik schat 1/5e stuk) van de Girl's Day Out quilt door gequilt, ik heb toch maar enkel een blaadje en paar krullen patroon gedaan; in de rand maak ik de blaadjes wat groter.het garen past er heel mooi bij. Ik moest de persvoetdruk verhogen van 42 naar 60, want de machine bleef maar steken overslaan, ook toen ik het schotelvormig voetje had opgezet, en nu doet hij het prima gelukkig. This afternoon I started quilting the Girl's Day out quilt with a simple swirl-curl-leaf patern, I think I've covered 1/5th of the quilt already; I just love this patern -the leaves in the outer border are bigger than on the rest of the quilt- and the yarn looks really nice too. I had to put more pressure on the foot ( from 42 up to 60), for the machine still skipped stitches, even after I put the same thickness of thread in the spool, and after changing the quiltingfoot, using the saucer-shaped foot. And now it goes well, no more skipping stitches. Vanavond aten we buiten zoals half Nederland denk ik, lekker vlees op de bbq en lekker lang kletsen en lachen. Vlak voor we aan tafel gingen, had ik een rabarbertaart in de oven gezet, een recept van Marleen uit België, zo eenvoudig en zo lekker! Alleen denk ik dat ik of te weinig beslag heb genomen, of teveel rabarber, of een te grote cakevorm, het was meer rabarber dan cake. Hoe dan ook, hij was zo lekker, dat ik in mijn eentje al bijna de helft op heb gegeten, aangezien ik de enige ben die hem lust. Ik dacht dat Suzanne ook van rabarber hield, maar nee, te zuur. Snap je dat nou? 1 kopje bloem, 1 kopje suiker en 1 kopje melk met 2 eieren geklopt tot een beslag, giet je over de in stukjes gesneden rabarber, die je in een ingevette quicheschaal of cakevorm heb gedaan. Ik had nog Canderel over de rabarber gestrooid, anders zou het wel erg zuur worden, dacht ik. 55 minuten in de oven op 180ºC en opeten terwijl het nog lauw warm is, voor het serveren bestrooien met poedersuiker. Tonight we ate outside, grilling meat on the bbq, having nice long conversations en lots of fun. Just before we went outside I put the rhubarb-cake in the oven, a very simple recepy by a Belgium quilter Marleen, and it tasted delicious! Just put rhubarb with some sugar in the bottom of a greased quichedish or such (I used a silicon cake'tin'), and for the batter: sugar-milk and flower, 1 cup of each, and 2 eggs. Poor the batting  batter over the rhubarb, put it in the oven 180ºC for 55 minutes. Eat while it's still warm.

0 gedachten over “Quilting Girls Day Out