quilt like an Egyptian

Op muurschilderijen zie je Egyptenaren altijd zijwaarts lopen, dus leek het me ook geschikt om die beweging in het doorquilten voort te zetten E5 en in de cirkels heb ik kiezels gequilt. In al die rondjes kruipt heel veel garen, ik heb 3 volle spoeltjes opgemaakt in deze quilt! In de spoel had ik beige katoen/polygaren gedaan en bovenop zat een rayongaren die in kleur verliep van heel licht creme tot donkergoudbruin, best mooi, hoewel die hele lichte een beetje veel opviel. Ik kreeg er wel handigheid in om -zodra ik zag dat die lichte kleur er aankwam- naar een lichter stukje ondergrondstof te manouvreren, maar bij sommige blokken lukte dit gewoon niet en moest ik het er maar mee doen.

Het was best ingespannen werk om binnen de cirkel te blijven en dan ook opletten dat ik de met trapunto opgevulde figuren niet raakte; heel even probeerde ik het met een ring uit: E1  dit ging wel goed, maar met het onderuit halen had ik niet veel ruimte en was bang de BSR-voet te beschadigen, dus heb het maar niet meer gedaan. E4

Zaterdag gaat de goudkleurige bies er omheen, van dezelfde lap als die op de Japanse Eyecandy zit, het kon er nog net op z’n blote billen uit. Vanwege de bol staande figuren in de cirkels heeft deze quilt een hoog aaibaarheidsgehalte gekregen, iedereen wilt er aan voelen ☺

En nu zit ik met al die resten stof van mijn 2 laatst gemaakte quilts, ik ga daar maar een scrapquilt van maken, ik zou het anders ook niet weten ☺ De restjes van al mijn voorgaande quilts liggen keurig in zakjes in de la, ook meer dan genoeg voor een grote quilt. Hoe doen jullie dit met scraps, per quilt verzamelen in een zak, of alles op de grote hoop in een bak? Of hebben jullie nooit veel stof over?

0 gedachten over “quilt like an Egyptian

 1. Anja.M

  Wat ziet dat er prachtig uit zeg!
  Ik gooi mijn rest stofjes altijd in een box bij elkaar, mits ze niet te groot zijn dan gaan ze op een andere stapel.

 2. Inge Slaats

  Móói Shirley, prachtig met dat gouddraad!

  Ik gooi mijn restjes ook altijd op een hoop in een box en als die box dan echt te vol raakt en ik een tijdje geen restjes meer heb gebruikt, mik ik gewoon wat weg. Ik weet het, dat is best heftig, maar af en toe moet het gewoon, blik op oneindig, verstand op nul en weg ermee. Geeft een lekker opgeruimd gevoel, zowel in die box als in mijn hoofd.

 3. Adrie Jansen

  Hij is wel heel verschrikkelijk mooi geworden, Shirley!! De overgebleven kleine stukjes gaan dus in een een grote doos/bak en de grotere lapjes gaan gewoon weer op een stapeltje bij de goede kleuren, dat vindt ik het gemakkelijkst!