a Gardener’s Journal

Vanavond dacht ik echt dat ik de laatste hand legde aan het stitcherie-gebeuren van a Gardener’s Journal, tot ik ze op de designwall plakte volgens het schema. Verdorie, ben ik het schuurtje vergeten! Bijna Snap wel hoe dit kan gebeuren, de tekening staat op de blz waar ook de kleuren staan, en het stukje stof dat daar bij hoorde heb ik nog in de map liggen, denkend dat ik er eentje teveel had gesneden.

Morgen dus gauw verder gaan, anders blijft het weer liggen. Als het een beetje wil vlotten wil ik morgen ook de stofjes uitzoeken die er tussen moeten komen, ik heb al een stapeltje genomineerde op tafel liggen, nu nog keuzes maken.

Al een tijdje zit ik te broeden op hoe ik deze quilt (eenmaal af) zal gaan doorquilten, tot ik vannacht (het is half 1 maandagnacht) deze weblog zag, die dame heeft de hele quilt in raster doorgequilt en ook dwars door de stitcheries heen, ik weet niet of ik dat zo mooi vind, maar het is wel efficiënt. Als je op die weblog op ‘older posts’ klinkt (rechts onderaan de blz) dan kan je meer over die enige quilt lezen. Zoals hier over het doorquilten, door haar moeder gedaan met de longarm. Ja, zo kan ik het ook ☺maar ik denk dat ik in raster tot aan de stitcheries doe, en dan de figuren omstikken, denk ik.

Ik  wil de quilt graag snel afhebben, omdat de volgende zo zit te kriebelen; een combinatie tussen applicatie en stitcherie en patchwork, a Girl’s day out heet-ie, is hij niet enig?Img_4263_2 Ik heb het patroon van mijn moeder gekregen, we gaan hem allebei dus maken, ze heeft de top van a Gardener’s Journal al bijna in elkaar zitten. Nee, het is geen wedstrijd wie het eerste klaar is, het is gewoon heel erg leuk om samen dezelfde dingen te maken. Ik heb geen idee of Patricia -mijn zus in Australië- het patroon ook heeft, dat zou helemaal leuk zijn, dat we alledrie hetzelfde maken.

0 gedachten over “a Gardener’s Journal

 1. inge

  leuk om dezelfde quilt met zijn tweeën te gaan maken, door een andere stofkeuze is diezelfde quilt dan toch vaak helemaal anders!

 2. Mieke49

  Hoi Shirley,

  Ja een mooi patroon is het,
  Ik heb het namelijk ook maar moet eerst even wat andere dingen afmaken LOL

  fijne dag en groetjes van Mieke uit Maarssen