QTT en BBQ

Vanmorgen ben ik naar een quilttentoonstelling geweest van een lokale beegroep, eigenlijk 2 beegroepen als ik het goed heb begrepen; de maandelijkse en de wekelijkse groep.Qtt1 Qtt2  Het werd gehouden in een wijkhuis vlak bij het centrum van de stad. Ik ben er 3 kwartier geweest en heb foto’s gemaakt, gekletst en koffie gedronken met quiltsters en natuurlijk een paar lapjes gescoord.Ik heb op mijn weblog een aparte fotoalbum aangemaakt met meer foto’s van deze tentoonstelling. Woensdag ga ik naar de bee, en ik heb er al veel zin in!

Na de qtt en nadat iedereen thuis eindelijk van onder de douche en in de kleren was reden we door naar Hoek, de barbecue zou om 2 uur opgestart worden zodat we voordat het koud werd klaar waren met eten. Ook op Hoek scheen de zon volop en was het heerlijk om buiten te zitten (zie de blote armen van de jongste 2), ze hadden 19ºC voorspelt, maar volgens mij was het er warmer. We werden onthaalt met een gigastuk taart, slagroom of mocca en na dat liflafje was het flink uitbollen geblazen, H5_1 met de benen gestrekt om de buik ‘lucht’ te geven.

en terwijl de bbq op stond te warmen, las Tim nog wat uit zijn boek voor aan opa, maakte hij daarna ook nog H3_1een groepsfoto en liet Evelien weten geen zin te hebben om in close-up op de foto te gaan.  H4 H6_1

Een half uurtje later werden de eerste vleesspies ed op de roosters gemikt H9_1 H8_1 H1_1

Het smaakte allemaal heel lekker, en wat was het weer toch heerlijk; vorig jaar geloof ik niet dat het zo warm was.

Hier nog een foto van de enorme passievrucht die tegen de pergola aan groeit, wat een dikke vruchten. Ik ben helemaal vergeten te vragen of ze eetbaar zijn.

H10

0 gedachten over “QTT en BBQ

  1. Inge Slaats

    Ooohhh, wat ziet dat er allemaal lekker uit en wat zal het gezellig zijn geweest, zo’n familie-treffen, zeker voor je ouders. Mijn schoonmoeder is als laatste van de ouders/schoonouders 4 jaar geleden overleden en nu hebben we dat bijna nooit meer, hoewel DH en ik nu de spil van de familie zijn geworden voor onze 2 kinderen en 4 kleinkinderen.