putje graven

Na een jaar klagen bij Ziggo over slechte internetverbindingen, en steeds weer een nieuw modem plaatsen als antwoord, kwam eindelijk de aap uit de mouw toen er 2 ‘grondwerkers’ met apparatuur de leidingen vanaf ons huis gingen doormeten. Het eerste probleem lag op straat, net naast onze oprit. In het verleden -voordat we hier kwamen wonen- was er al eens een las gezet in de internetkabel,, en daar leek het probleem te zitten. Nadat er een nieuwe las werd gemaakt (na het maken van deze foto schoof de man nog een rubberen ‘hoes’ over de las) en putje dichtgegooid was kreeg de meter door dat de verbinding tot aan het kastje (zo’n 100 meter verder de straat op) waar alle kabels uit komen en naar de huizen gaan, perfect was. De monteur wilde eigenlijk al in zijn busje stappen, toen ik hem vroeg of ik nu onze modem moest resetten of zo, omdat er nog steeds maar 2 lampjes branden. Hij kwam naar binnen, vond dat het resetten wel erg traag ging en reed toen naar het kastje om te zien wat daar fout zat. Na een kwartier kwam hij terug en toen deed onze modem het wel goed, gelukkig. Blijkbaar was in het kastje iets half doorgebrand, hij vermoede dat dit van een blikseminslag was gekomen. Waarom was Ziggo hier niet zelf op gekomen? Kwestie van blikseminslagen in de gaten houden en koppelen aan binnen komende klachten, of is dit te simpel? We waren niet de enigen in de straat met problemen, onze buren bellen zich ook arm.

Over problemen gesproken: binnen een half uur was ik al door mijn pakje naalden heen, gebroken op 1 m² quilt, en allemaal dankzij teveel aan lijmspray. Ik had al geschreven dat ik er teveel op had gespoten, nou ja, van te dicht bij gespoten. Het is ook een andere lijm dan ik gewend was, misschien dat deze ook veel sterker plakt, maar ik doe dit nooit meer op deze manier. Ik kan niet voluit gas geven, wat ik normaal wel doe, balen hoor. Ik heb voor de zekerheid nog 24 naalden gekocht, hopelijk kom ik daar wel mee toe.

0 gedachten over “putje graven

 1. Immi Stalman

  Na heel veel gezoek vond ik op jouw prachtige site het blokkenspel van driehoeken. Is het voor jou veel moeite om mij die toe te sturen. Ik heb de vierkanten wel en maak ze voor kinderen die erstig ziek zijn. Ik zou dolblij zijnmet het patroon. Mocht je kosten maken die vergoed ik je graag.

  Groet Immi Stalman

 2. joan

  Hi Shirley, at last I’ve got time to sit down and read through your site. You have some amazing quilts, it will take me sometime to get through everything but with a cuppa at my side, it will be an enjoyable morning..

 3. miranda sol

  Sterkte meid, de lijm hier(een witte met roze letters bus) adviseerden ze mij, trouwens buiten op te sprayen ivm kankerverwekkende inhoud. Helaas is er niets anders dan die. Want ook tijdens die les werd er door de sprayers goed gekeken hoe de wind stond en gasmaskers verplicht opgezet! Deze stof zou na het wassen wederom verdwijnen. Ik vind het maar wat eng…..en heb nu mijn Wishje dus niet ingespoten, maar veel gespeld. Met waarschijnlijk een minder strak resultaat. Groetjes en fijn weekeinde vanuit het zonnige Virginia